Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Zanzibár

Akciós repülőjegyek Zanzibárba

Érdekességek: Zanzibar

Álomszép tengerpart, fehér, finom homokkal borított strand, ameddig a szem ellát, és az Indiai-óceán mesés, türkizkék vize.

Az apály és a dagály Zanzibár egyedülálló természeti jelensége. Bizonyos helyeken a tenger akár néhány száz méterre is visszahúzódik. Néhol csak sekély „medencék” maradnak, tele csoda szép kagylókkal, tengeri csillagokkal és hínárral, amelyet a helyiek összegyűjtenek és megfőznek. Néhány órával később azonban a tenger visszatér a helyére, ilyenkor a víz olyannyira meleg, hogy egy forrásvízzel teli medencében találod majd magad.

Zanzibárt jogosan nevezik a szegfűszeg és a vanília szigete. Ez azonban nem minden – a tökéletes éghajlatnak és a kivételesen termékeny talajnak köszönhetően a sziget ideális bármilyen növény termesztéséhez. Megtudhatod, hogy néz ki a fán csüngő kávébab, hogy borsból csak egy van, és a színe attól függ, mennyire érett, hogy készül a jód, hogy a szerecsendió úgy néz ki, mint egy kis Pókember, valamint hogy a helyi lakosok teljesen egészségesek és egyáltalán nincs szükségük orvosságra.

Szeretnéd megtudni, mit rejtenek Zanzibár vizei? Nem probléma – a víz olyan tiszta, hogy akár 60 méter mélyre is lelátni. A sziget számos korallzátonnyal büszkélkedhet, ahol valósággal nyüzsög az élet. A polipok, angolnák, barrakudák, csikóhalak és tengeri csillagok szórakoztató, tengeri színháza valódi élmény a kezdő búvárok számára. Mnemba szigete tökéletes hely a könnyűbúvárkodásra. Számos kirándulást szerveznek a szigetre, főként a Nungwi partról.

A maszájok nem ezekről a településekről származnak, noha előszeretettel hangoztatják az ellenkezőjét. Különféle ékszerek, karkötők, nyakláncok és szuvenírek árusításával foglalkoznak.

Zanzibár az utóbbi években egyre népszerűbb a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről a Qatar Airways, az Emirates és a Turkish Airlines-szal, Bécsből a Qatar Airways, a Turkish Airlines és az Ethiopian Airlines-szal, Pozsonyból a fapados flydubai légitársasággal, valamint Prágából ugyanezekkel a társaságokkal repülhetsz Zanzibárba. Hazánkból nem indul közvetlen járat a szigetre. A repülőút megközelítőleg 14 órás, általában egy, esetenként két átszállással.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Zanzibárról

Vízum Zanzibárba

Igen, szükség van vízumra, de nem kell pánikba esni és aggodalmaskodni emiatt.

Hogy is működik ez? A repülőgépen ki kell töltened egy nyomtatványt, amelyben alapinformációkat kell megadnod az utazásodról. A Kisauni repülőtérre való érkezéskor 50 dollárt kell fizetned a vízumért, ezután következik az útlevél-ellenőrzés, a csomagfelvétel, és ennyi az egész.

A zanzibári időjárás

A főidény júliustól márciusig tart. Ebben az időszakban a hőmérséklet 30-32 °C körül mozog, akkor is vigyázz a bőröd épségére, ha árnyékban vagy.

Áprilistól júniusig tart az esős évszak, de azért nem minden nap csapadékos. A hőmérséklet 26 °C körüli. Ebben az évszakban kevesebb a turista. Április a legcsapadékosabb, 19 napon át esik az eső, májusban 16 napig, júniusban pedig mintegy 8 napig.

A zanzibári árak

A Tanzániában használatos pénznem a shilling, de szinte bárhol elfogadják a dollárt is. Ha kedvezményes áron szeretnél vásárolni, érdemes shillinggel fizetned. Általában a legtöbb áru és szolgáltatás olcsóbb, ha helyi valutával fizetsz. Természetesen, ha nem fix az ár, a helyiek próbálkoznak majd magasabb összegért eladni az árut. Kérdezz körbe, mi mennyibe kerül a szálloda területén kívül, ha nem akarsz ráfizetni.

Szállodát keresel Zanzibárban? Az óriási kínálatban könnyű elveszni. A szállások árait ellenőrizheted és foglalhatsz is a Pelikán oldalán. Ha szeretnél autót bérelni, akkor érdemes a repülőtéren kölcsönöznöd, a foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Ha hosszabb kirándulást tervezel, érdemes SIM-kártyát vásárolnod, mivel egyes hazai mobilszolgáltatók nem támogatják a hívást és az sms-küldést Tanzániában, sem az adatforgalmat.

Védőoltások a Zanzibárba való utazás előtt

Zanzibár Nemzetközi Oltóközpontjának álláspontja szerint az utazás előtt szükséges a sárgaláz elleni védőoltás beadása, abban az esetben, ha endémiás területről érkezel (Afrika országai és Dél-Amerika egyes területei). Abban az esetben, ha Európából érkezel, és az endémiás területen való repülőtéri átszállás során nem tartózkodsz az adott területen 12 óránál tovább, nincs szükség védőoltások beadására, így rajtad áll, hogy döntesz.

Mindenesetre ne felejtsd el becsomagolni a rovarriasztót. Ahogy mindenütt, Zanzibárban is vannak szúnyogok, amelyek főként éjszaka és az esős évszakokban bújnak elő. A malária rendkívül ritka, de azért nem árt az óvatosság, szóval használj szúnyoghálót, naplemente után pedig szúnyogriasztót.

Ami a higiéniát illeti, tudatosítani kell, hogy Afrikában mások a szokások és a lehetőségek, mint Európában. A legtöbb üdülőhely és szálloda megfelel az európai standardoknak. A szobák szerényebbek, alapfelszereltségűek, természetesen ez a szálloda minőségétől is függ. Az emberek azonban nem azért utaznak Zanzibárba, hogy a szobájukban ücsörögjenek. Nem tanácsos a csapi vizet fogyasztani, érdemes inkább palackosat venni.

Mennyi az idő Zanzibárban?

Zanzibár és Magyarország közt egy óra az időeltérés.

Repülési statisztikák Zanzibárban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Zanzibárba mindössze 562,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Zanzibárban?

10 érdekesség Zanzibárról

1
Az idegenforgalom csak 1995-ben indult be Zanzibárban
2
Zanzibár neve annyit tesz: feketék partja. A perzsa Zangibar szóból származik, „zangi” azt jelenti fekete bőr, „bar” pedig part
3
Zanzibárban nagy az arab befolyás, noha a lakosság nagy része muszlim. Az iszlám vallás legrégebbi nyomait a Kizimkaziban álló mecset őrzi Unguja sziget déli végén
4
Zanzibár egyik legjelentősebb export áruja a fűszer
5
Afrikában először 1974-ben, Zanzibárban vezették be a színes televíziót, míg Tanzániában csak 1994-ben vezették be a televíziós szolgáltatást az országelnök rendeletére
6
Zanzibár nem sziget, hanem szigetcsoport. Két fő szigete Unguja (a legnagyobb) és Pemba
7
A legjelentősebb esemény Zanzibárban a Nemzetközi Filmfesztivál. Ez a legnagyobb kulturális rendezvény egész Kelet-Afrikában
8
A Queen együttes frontembere, Freddie Mercury Zanzibárban született
9
Zanzibár ad otthont a vöröskolobusz majmoknak, amelyek a fő szigeten, Ungujában élnek, s a legutóbbi számlálások alapján már csak 3000 példány él belőlük
10
Az Egyenlítőhöz való közelsége miatt Zanzibárban egész évben nagyon meleg van, és a kelet-afrikai országok többségéhez hasonlóan egyforma hosszúak itt a nappalok és az éjszakák (12 óra)
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?