Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Tanzánia

Akciós repülőjegyek Tanzániába

Érdekességek: Tanzánia

Olcsó jegyet keresünk Tanzániába? Kedvező áron foglalnánk szállást egy szállodában vagy apartmanban? A Pelikan.hu oldalon összehasonlíthatjuk a repülőjegyek, szállás, biztosítás árait az utazás előtt, de az ajánlatok között biztosan találunk egy teljes utazási csomagot is Tanzániába.

Tanzánia a gyönyörű természeti tájak, a pótolhatatlan fauna és növényvilág hazája, de mindenekelőtt az igazi hamisítatlan Afrika! Tanzánia egy egzotikus afrikai ország, ahol mindenki megtalálja a saját. Szafarik, a Kilimandzsáró megmászása vagy pihenés Zanzibár strandjain - csak néhány lehetőség azok közül, amit Tanzániában kipróbálhatunk. Közelben lesz a vadon a nemzeti parkok formájában, megmártózás az Indiai-óceán gyönyörű korallzátonyai közt, az egyedülálló etnikai csoportok és nem utolsó sorban helyi kultúrájuk.

Ha tökéletes kikapcsolódásra vágyunk az Indiai-óceán környékén, biztosan találunk valami kedvünkre valót a zanzibari nyaralásunk alatt. Egyes ide látogatók szerint ez a sziget a Föld paradicsoma.

Közvetlen járatokkal Tanzániába ritkán találkozhatunk a legalacsonyabb árkategóriákban. Egy rövid átszállással viszont probléma nélkül lehet olcsó repülőjegyet szerezni, a svájci vagy amszterdami repülőtéren töltött egy-két órája mindenképpen megéri a megtakarított pénzt.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Tanzániában

Zanzibár

Álomszép tengerpart, fehér, finom homokkal borított strand, ameddig a szem ellát, és az Indiai-óceán mesés, türkizkék vize.

Az apály és a dagály Zanzibár egyedülálló természeti jelensége. Bizonyos helyeken a tenger akár néhány száz méterre is visszahúzódik. Néhol csak sekély „medencék” maradnak, tele csoda szép kagylókkal, tengeri csillagokkal és hínárral, amelyet a helyiek összegyűjtenek és megfőznek. Néhány órával később azonban a tenger visszatér a helyére, ilyenkor a víz olyannyira meleg, hogy egy forrásvízzel teli medencében találod majd magad.

Zanzibárt jogosan nevezik a szegfűszeg és a vanília szigete. Ez azonban nem minden – a tökéletes éghajlatnak és a kivételesen termékeny talajnak köszönhetően a sziget ideális bármilyen növény termesztéséhez. Megtudhatod, hogy néz ki a fán csüngő kávébab, hogy borsból csak egy van, és a színe attól függ, mennyire érett, hogy készül a jód, hogy a szerecsendió úgy néz ki, mint egy kis Pókember, valamint hogy a helyi lakosok teljesen egészségesek és egyáltalán nincs szükségük orvosságra.

Szeretnéd megtudni, mit rejtenek Zanzibár vizei? Nem probléma – a víz olyan tiszta, hogy akár 60 méter mélyre is lelátni. A sziget számos korallzátonnyal büszkélkedhet, ahol valósággal nyüzsög az élet. A polipok, angolnák, barrakudák, csikóhalak és tengeri csillagok szórakoztató, tengeri színháza valódi élmény a kezdő búvárok számára. Mnemba szigete tökéletes hely a könnyűbúvárkodásra. Számos kirándulást szerveznek a szigetre, főként a Nungwi partról.

A maszájok nem ezekről a településekről származnak, noha előszeretettel hangoztatják az ellenkezőjét. Különféle ékszerek, karkötők, nyakláncok és szuvenírek árusításával foglalkoznak.

Zanzibár az utóbbi években egyre népszerűbb a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről a Qatar Airways, az Emirates és a Turkish Airlines-szal, Bécsből a Qatar Airways, a Turkish Airlines és az Ethiopian Airlines-szal, Pozsonyból a fapados flydubai légitársasággal, valamint Prágából ugyanezekkel a társaságokkal repülhetsz Zanzibárba. Hazánkból nem indul közvetlen járat a szigetre. A repülőút megközelítőleg 14 órás, általában egy, esetenként két átszállással.

Dar Es Salaam

Tanzánia gyönyörű természeti tájak, a pótolhatatlan állat- és növényvilág hazája, de mindenekelőtt az igazi Afrika! Valószínűleg egy ideig Tanzánia legnagyobb városában, Dar Es Sallamban tartózkodunk majd - mindenképpen tervezzünk be egy szervezett városnézést, majd induljunk el Tanzánia és környékének felfedezésére! Ugorjon le csobbanni egyet a szegfűszeg és a vanília szigetére - Zanzibárra! Másszunk fel Afrika legmagasabb hegyére - Kilimandzsáróra! Hajtsunk át a Serengeti Nemzeti Parkon! Tanzánia tele van kalandokkal!

Afrika egy mágnes a természet szerelmesei számára. Nem csoda. Minden nap itt zajlik a világ egyik legszebb természeti színháza. Több száz állat természetes élőhelyén, kíváncsi és mosolygós bennszülöttek, mind Afrika összetéveszthetetlen környezetében.

A magyar utasok is kezdik felfedezni Tanzániát. Foglaljunk olcsó repülőjegyeket Dar es Salaamba régiónkból! Bécsből, Budapestről vagy Prágából kényelmesen utazhatunk Tanzániába, a Turkish Airlines légitársasággal Isztambulon, vagy a Qatar Airways légitársasággal Dohán, vagy egy Emirates-szel egy Dubajon keresztül. Az Ethiopian Airlines is kényelmes csatlakozásokat kínál. Régiónkból nincs közvetlen járat Tanzániába. Az átlagos repülési idő Tanzániába körülbelül 11 óra.

Kilimandzsáró

Tanzánia a gyönyörű természeti tájak, pótolhatatlan állat- és növényvilág hazája, de elsősorban az igazi Afrika! Ha kalandos szafarit szeretnénk átélni a Serengeti Nemzeti Parkban, vagy idegenvezetőkkel feljutni Afrika legmagasabb hegyére - a Kilimandzsáróra, tegyük meg! Kétségtelenül ez lesz a legszebb dolog, amit megtapasztalhatunk afrikai látogatásunk során!

A Kilimandzsáró-hegyet Afrika tetejének tekintik. Valójában egy alvó vulkánról van szó, és a legmagasabb csúcsa, a Kibo / Uhuru 5895 méteres tengerszint feletti magasságot ér el. Tanzánia északkeleti részén, a kenyai határon található.

A Kilimandzsáró megmászása nagyon népszerű túrának számít, amely csak idegenvezető segítségével érhető el. Kiváló választás, ha egy egzotikus nyaralást szeretnénk összekapcsolni a hegymászással. Ehhez több napra lesz szükségünk, de tudnunk kell, hogy megéri. A Kilimandzsáróra sokféleképpen lehet feljutni, és ami szintén nagyszerű, ez a legmagasabb hegy, amelyet gyalogosan meghódíthatunk.

A magyar utazók is kezdik felfedezni Tanzániát. Mi is foglalhatunk régiónkból Kilimandzsáróba induló járatokra olcsó repülőjegyeket. Bécsből, Budapestről vagy Prágából is kényelmesen eljuthatunk Tanzániába a KLM, a Qatar Airways vagy az Ethiopian Airlines légitársaságokkal. Kilimandzsáróba nem működtetnek közvetlen járatokat régiónkból. Az átlagos repülési idő körülbelül 11 óra.

Arusha

Tanzánia harmadik legnagyobb városának jelenleg mintegy 350 000 lakosa van. Tanzánia északi részén fekszik, a második legmagasabb tanzániai hegy, a Mount Meru alatt (4566 m tengerszint feletti magasságban), amely egyedülálló hátteret teremt.

Arusha több mint 1300 méteres magasságban fekszik, így egész évben friss levegő és enyhe éghajlat jellemzi. A Meru és az Il Larus (Arusha) törzsek tagjai élnek itt, a város multikulturális képéhez hozzájárulnak az ázsiaiak (arabok és indiaiak) és európaiak is. Természetesen nem hiányoznak a maszájok sem, akiknek otthonuk a környező szavannák.

Arusha a "szafari fővárosa" néven ismert, és nem csoda, hogy egész évben tele van turistákkal. A Nagy-hasadékvölgy keleti ágának szélén fekszik, a híres Serengeti, Ngorongoro, Manyara és Tarangire Nemzeti Parkok közelében. Ezenkívül "saját" kis Arusha Nemzeti Parkja is van.

Bár Moshi városa sokkal közelebb van Kilimandzsáróhoz, az Afrika legmagasabb hegyére irányuló expedíciókat elsősorban Arushiból szervezik. A turisták a kínált közösségi programok keretén belül ismerhetik meg a néhány itt élő helyi törzs életét.

Arushától keletre 60 km-re fekszik a Kilimandzsáró nemzetközi repülőtér (Kilimanjaro International Airport). Olcsó repülőjegyeket mi is foglalhatunkKilimandzsáróba. Bécsből, Budapestről vagy Prágából kényelmesen eljuthatunk Tanzániába a KLM, a Qatar Airways vagy az Ethiopian Airlines légitársaságokkal. Kilimandzsáróba tőlünk nincs közvetlen járat. Az átlagos repülési idő körülbelül 11 óra.

További városok
Dodoma

Tanzánia fővárosának csak 420 000 lakosa van, és Dodoma nevet viseli. Ennek a városnak a történetét viszonylag nemrég, 1907-ben kezdték írni, ekkor alapították német gyarmatosítók. Közvetlen megalakulása óta azonban nem volt Tanzánia fővárosa - csak 1973-ban vált azzá. Dodoma sorsa mondhatni ugyanaz mint Brazília fővárosának - Brasíliának. Tanzániában is az ország képviselői olyan fővárost akartak, amely nem az állam szélén, hanem annak központi részén helyezkedik el. Ezzel a döntéssel Dar es Salaam egykori fővárosa elveszítette kiváltságos helyzetét, amelyet átadott Dodome-nak.

Ha a főváros, Dodoma megfogott minket, és szeretnénk meglátogatni, akkor több lehetőségünk is lesz az ideutazásra. A nem hivatalos fővárosból, Dar es Salaamból müködtetnek járatokat. Egy másik lehetőség a helyi vasúti hálózat vagy klasszikus autóbusz használata. A városok közötti távolság valamivel meghaladja a 400 kilométert, így rajtunk múlik, hogy ezt az utat légi úton vagy szárazföldön szeretnénk-e teljesíteni.

A magyar utazók is fokozatosan kezdik felfedezni Tanzániát. Kedvező árú repülőjegyeket mi is vásárolhatunk Kilimandzsáróba. Budapestről, Bécsből vagy Prágából kényelmesen eljuthatunk Tanzániába a KLM, a Qatar Airways vagy az Ethiopian Airlines légitársaságokkal. Kilimandzsáróba nincs közvetlen járat környékünkről. Az átlagos repülési idő körülbelül 11 óra.

Hasznos infók Tanzániáról

Az időjárás Tanzániában

A főszezon Zanzibáron júliustól márciusig tart. Ebben az időszakban a hőmérséklet 30-32 Celsius fok körül mozog. Még akkor is, ha a nap a felhők mögé bújt, vigyáznunk kell a bőrünkre.

Áprilistól június közepéig tart az esős évszak, de nem esik minden nap, a hőmérséklet 26 fok körül alakul. Ennek az időszaknak az az előnye, hogy kevesebb ember van. Az esős évszakban áprilisban esik a legtöbb eső - egy hónap alatt körülbelül 19 napig, májusban 16 napig és júniusban körülbelül 8 napig.

Vízum Tanzániába

Vízum beszerzése szükséges.

Tanzániába belépéskor nemzetközi repülőtereken és kikötőkben is kiállítanak egyszeri beutazásra szóló vízumot.

A vízum kiadásakor a magánútlevélnek legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie.

Az árak Tanzániában

Az ország hivatalos pénzneme a Tanzániai shilling (TZS), de az amerikai dollárt is szinte mindenhol elfogadják. Ha kedvező áron szeretnénk vásárolni, akkor shillinggel fizessünk. Általánosságban, a legtöbb áru és szolgáltatás olcsóbb, ha a helyi pénznemet használjuk. Természetesen, ha nincsenek fix árak, a helyiek próbálgatni fognak minket, ezért tudakoljuk meg, mi mennyibe kerül a szállodán kívül, hogy ne költsünk többet a szükségesnél.

Szállodát keresünk Tanzániában? Könnyű eltévedni a hatalmas kínálatban. A szállások árait a Pelikán oldalán keresztül könnyedén összehasonlíthatjuk. Ha autót szeretnénk bérelni, javasoljuk a foglalást közvetlenül a Pelikánon keresztül felkészíteni, hogy az autót már a repülőtéren átvehessük.

Ha hosszabb ideig tartózkodunk az országban, javasolt egy SIM-kártya vásárlása, mivel néhány telefonszolgáltató nem támogatja Tanzániát, így megtörténhet, hogy nem használhatunk olyan szolgáltatásokat, mint a mobilinternet.

Egészségügy és oltások Tanzániában

Az Európából érkezőknek nincs szükségük sárgalázoltásra, azonban azok számára, akik olyan afrikai országból érkeznek, azoknak kötelező a sárgalázoltás.

Mindenképpen csomagoljunk be szúnyogirtót. Ahogyan más Egyenlítő közeli helyeken, Tanzániában és Zanzibáron is találkozhatunk szúnyogokkal, amik főleg az esős időszakban és éjszaka bújnak elő. A malária ritkán fordul elő, de a megelőzés érdekében használjunk szúnyoghálót és szúnyogirtót.

Ami a higiéniai szokásokat illeti, be kell látnunk, hogy Afrikában eltérőek az európaikhoz képest. A legtöbb üdülőhely és szálloda megfelel minden hazai normának. A szobák egyszerűbbek, alapvető felszereléssel rendelkeznek, ez természetesen a szálloda csillagaitól is függ, de még mindig nem a szoba miatt utazik az ember Tanzániába. A csapvíz fogyasztása nem javasolt, csomagolt vizet szükséges vásárolni.

A pontos idő Tanzániában

A Magyarország és Tanzánia közti időeltolódás + 1 óra.

Repülési statisztikák Tanzániában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Tanzániába mindössze 520,00 € volt?

  • Ha Tanzániába utazol, érdemes ellátogatnod Zanzibar, Dar Es Salaam, Kilimanjaro, Arusha, Dodoma városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Tanzániában

10 érdekesség Tanzániáról

1
Tanzániában tizenhat nemzeti parkot találhatunk
2
A júniustól októberig tartó időszak ideális a szafarira. Az állatok tömegesen koncentrálódnak a vízforrások köré
3
Tanzánia legnagyobb törzse a Sukumok, akik a lakosság 16% -át teszik ki
4
Az Egyenlítőhöz való közelsége miatt Tanzánia egész évben nagyon meleg, a nappal és éjszaka hossza megegyezik (12 óra), mint a legtöbb kelet-afrikai országban.
5
Az Indiai-óceán tiszta azúrkék vize 800 kilométernyi, szinte érintetlen tengerpartot mos
6
Afrika hét természeti csodájából három fellelhető Tanzániában
7
A maszájok nem használnak olyan modern termékeket, mint az áram, a mobiltelefonok vagy a csapi folyóvíz
8
A Kilimandzsáró az 5895 méteres tengerszint feletti magasságával Afrika legmagasabb csúcsa
9
A Kilimandzsáró mászási rekordja 5 óra és 38 perc volt
10
A Queen együttes frontembere - Freddie Mercury - a Tanzániához tartozó Zanzibarban született
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)