Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Zágráb

Akciós repülőjegyek Zágrábba

Érdekességek: Zágráb

A horvát főváros hatalmas előnye, hogy nem túl nagy, ezért minden elérhető távolságban van. Szánj rá egy délutánt, és barangold be az óváros utcácskáit.

Szintén nagy előnynek számít, hogy az árak hasonlóak a magyarországiakhoz, így az éttermekben és a kávézókban viszonylag barátságos áron étkezhetsz. A történelmi városközpontban elterülő parkba ingyenes a belépés.

Akár télen, akár nyáron érkezel, látogass el a helyi székesegyházba. A történészek szerint az épület a világ legszebb és legértékesebb műemlékei közé tartozik. A katedrális a tizenegyedik században épült, kétszáz évvel később azonban lerombolták a tatárok. A felújítás során az épület gótikus külsőt öltött, s napjainkban is ez a stílus dominál a román elemek mellett.

Zágráb hosszú ideig a szórakozás és a zene központjaként volt ismert. Mintha az emberek szórakozással akarták volna elűzni a rossz emlékeket, s ezért harmonikus környezetet teremtettek a városban. A hagyomány fennmaradt, s ma is számos, kiváló bárt és klubbot találni Zágrábban.

Ugyanez érvényes a sportra is. Évente számos sportesemény kerül megrendezésre Zágrábban. Az elsőosztályú futball mellett kiváló kosár- és kézilabdacsapatokkal büszkélkedhet a város, de műlesikló-viadalokat is tartanak.

A legolcsóbban Bécsből repülhetsz Zágrábba. A Croatia Airlines és az Austrian Airlines légitársaságok közvetlen járataival kényelmesen repülhetsz a horvát városba, egy átszállással pedig utazhatsz a Lufthansa vagy az Air Serbia társaságokkal. A közvetlen járat megközelítőleg egyórás.

A legnagyobb és a legforgalmasabb horvát repülőtér a fővárosban, Zágrábban található. 10 kilométerre, délkeletre található Zágráb főállomásától. Itt székel a Croatia Airlines légitársaság is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Zágrábról

Úti okmányok Horvátországba

Ha Horvátországba utazol, nincs szükséged útlevélre, elég, ha érvényes a személyi igazolványod. Az irataid elvárt érvényességi ideje a hazatéréstől számítva minimum 6 hónap. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A horvátországi időjárás

Horvátország éghajlata az Adriai-tenger partvidékén mérsékelt mediterrán jellegű. Nyáron szép az idő, napközben a hőmérséklet 30 °C körül mozog. Télen a partvidéken mérsékelt az éghajlat, a hőmérséklet 5-10 °C közötti. Augusztusban a tenger vize akár 27 °C-os is lehet, télen sem esik 9 °C alá.

Az Adriai-tenger partján jellemzően mediterrán az éghajlat, csakúgy, mint az Adriai-térség más régióiban. Egész évben száraz, meleg és napos az idő, a tél enyhe. Nyáron a hőmérséklet 30 °C körül mozog. Az ország északi részén meleg a nyár és hideg a tél. Az ország északnyugati területein az éghajlat alpesi jellegű, heves esőzésekre lehet számítani, a nyár mérsékelt, a tél pedig rendkívül hideg.

A zágrábi árak

A Horvátországban használatos pénznem a kuna, de a legtöbb helyen euróval is lehet fizetni. A forintot bármelyik hazai vagy horvátországi pénzváltóban beválthatod. A horvátországi élelmiszerárak megegyeznek a magyarországiakkal.

A sörivók számára azonban szomorú hírrel kell szolgálnunk, a sör ára lényegesen magasabb az éttermekben és a boltokban is. A horvátországi élelmiszerárak sokak számára fontos tényező, hiszen gyakori, hogy a kirándulók étkezés nélküli szállást foglalnak, azaz maguk biztosítják be az ételt. Utazás előtt azonban érdemes rákeresni a szálláshoz közeli szupermarketek étel- és italkínálatára, mindez megtalálható a bolt weboldalán.

Olcsó szállást keresel Zágrábban? A belvárosi szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

A városban motelek, szállodák és apartmanok széles kínálatából válogathatsz. Főidényben 3000-5000 forinttól kezdődnek az árak (fő/éj).

Ha úgy döntesz, repülővel utazol Zágrábba, érdemes előre autót bérelned, amivel majd az országban közlekedsz. A foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Mennyi az idő Horvátországban?

Horvátországban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Zágrábban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Zágrábba mindössze 179,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Zágrábban?

10 érdekesség Horvátországról

1
A világ első vízierőműve a Krka folyón található, Šibenikhez közel
2
Az első nyakkendő Horvátországban készült, azóta férfiak milliói viselik világszerte
3
A Horvátországban használatos pénznem a kuna, magyarul nyest, ami arra utal, hogy a múltban a nyest szőrméje volt a fizetőeszköz
4
Zadarban található az első tengeri orgona, amelyet a szél és a tenger hullámai különböző hangokon szólaltatnak meg
5
Horvátország 1246 szigettel büszkélkedhet, ami Görögország után a második helyre sorolja őt a Földközi-tenger országai közt
6
Az Isztria megyében fekvő Hum városka 23 lakosával bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a legkisebb lakosságú város
7
A dalmata Horvátországból, pontosabban Dalmáciából származik
8
A legismertebb nemzeti park Plitvice, ahol 50 évvel ezelőtt forgatták a Vinnetou című kultuszfilmet az apacsok főnökéről
9
A történelem egyik legismertebb utazója, Marco Polo is Horvátországból származott
10
Nicola Tesla a horvát Smiljan faluban született
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?