Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Toulouse

Franciaország - COVID-19

Franciaország - magyarok jelenleg biztonságosan utazhatnak ebbe az úti célba. A COVID-19 negatív tesztje vagy más korlátozás azonban szükséges lehet Franciaország területére. Az utazás részletesebb feltételeit rendszeresen frissített cikkünkben olvashatja el: Hova utazhatunk - friss ajánlások és tilalmak

Akciós repülőjegyek Toulousébe

Érdekességek: Toulouse

Toulouse városa a hagyományos, rózsaszín téglás épületekről kapta nevét. A helyiek Ville Rose-nek, avagy rózsaszín városnak is nevezik, s úgy tartják, Toulouse a tökéletes hely az életre. Tölts el néhánynapot Délnyugat-Franciaországban, és meglátod, igazat adsz nekik. Miért? Toulouse-hoz minden közel van. A tenger, a vidék, a hegyek. Másfél óra alatt a Pireneusokban lehetsz, s megközelítőleg ugyanennyi idő alatt érhetsz a Földközi-tengerhez vagy az Atlanti-óceánhoz is.

Mivel Toulouse-ban rengeteg a fiatal diák, a város sosem nyugszik, az árak pedig rendkívül kedvezőek. Toulouse a régió kulturális, ipari és üzleti központja. Az egyik legjelentősebb iparágazat a repülőgépipar, amelynek nagy hagyománya van a régióban. A városban van az Airbus társaság székhelye is.

Olcsó repülőjegyet keresel Toulouse-ba? Hazánkból kedvező áron repülhetsz Budapestről a Ryanair légitársaság járataival, vagy Prágából a Volotea légitársasággal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Franciaországról

Úti okmányok Franciaországba

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége útlevélre, sem vízumra, elég, ha van még legalább 6 hónapig érvényes személyi igazolványa. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük.

A franciaországi időjárás

Franciaország időjárása kifejezetten kellemes. A tél enyhe, a nyár pedig a belső területeken, Párizst is beleértve, viszonylag meleg. Májustól októberig a hőmérséklet 20–26 °C között mozog. A Földközi-tenger partvidékén forróak a nyarak. Augusztusban a hőmérséklet akár a 30 °C-ot is elérheti, és 12 órán keresztül süt a nap.

A franciaországi árak

A Franciaországban használatos pénznem az euró. Bármelyik pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállodát keresel Franciaországban? Minél közelebb a belvároshoz, annál magasabbak lesznek az árak. A belvároson kívül már 6500 forintért (fő/éj) is találhatsz szállást. A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz.

Szeretnéd bejárni Franciaországot a magad módján? Akkor érdemes már a repülőtéren autót bérelned. A foglalást elintézheted a Pelikán oldalán is.

Védőoltások a franciaországi utazás előtt

Ha Franciaországba utazik, nincs szüksége védőoltásokra. A fertőzés veszélye ebben az államban minimális. Elég tehát, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Hány óra van Franciaországban?

Franciaországban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon.

Repülési érdekességek Toulouseben

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Toulousébe mindössze 67,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Toulouse-ban?

10 érdekesség Franciaországról

1
A hagyományos skót szoknya, azaz a kilt eredetileg francia viselet volt. A francia pásztorok találták fel, a szoknya ugyanis megkönnyítette számukra a mocsáron való átkelést
2
A franciák imádják a sajtokat. A helyi boltokban elképesztő módon 1000 sajtfajta közül válogathatsz
3
Egész Párizsban mindössze egyetlen STOP tábla található
4
A franciák fejenként 500 csigát fogyasztanak el egy évben. A csigák mellett a békacomb és a lóhús is a francia „ínyencségek” közé tartozik
5
Párizs valaha római város volt, s a Lutetia nevet viselte
6
Franciaországban minden ötödik ember depresszióval küzd. Ennek köszönhetően Franciaország a világ legdepressziósabb országa
7
A sajt és a bor elválaszthatatlan páros. Franciaország a világ egyik legnagyobb bortermelő országa. 17 bortermelő régióval büszkélkedhet
8
A Louvre tetején magasodó üvegpiramis a franciák csodálatát jelképezi az egyiptomiak és az óegyiptomi kultúra iránt
9
2012-ben Franciaország volt a világ leglátogatottabb országa. Összesen 83 millió turista látogatott el ide
10
Franciaországban legális házasságra lépni egy halott emberrel
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?