Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Tokió

Akciós repülőjegyek

Érdekességek Tokyóban

A gésák és a neonfények városában tökéletes harmóniában van a modern és hagyományos japán kultúra. Az újítás iránti éhségnek köszönhetően folyamatosan tágítják az építészet határait az átgondolt tervezésű épületekkel egy túlnépesített városban, amely ki van téve a földrengés veszélyének.

Tokió a legkiválóbb, díjnyertes építészek által tervezett, utópista bevásárlóközpontok, márkás butikok, és a hagyományos építészeti technikával épült Tokio Sky Tree, a világ legmagasabb tornyának hazája. Bár Tokió kifejezetten futurista jellegű, kóstolót kaphat a város hagyományos oldalából is, ha ellátogat a virágzó cseresznyefák árnyékában megrendezett szumó bajnokságra.

Régi vágású modern város felhőkarcolóinak árnyékában ódon, fából épült bárokat és csöndes utcácskákat talál. Andaloghat a régi negyedek macskaköves utcáin, ahogy a múltban a gésák tették, de megcsodálhatja a hagyományos készítésű szuveníreket is. megéhezett? Tokióban található a világ legtöbb Michelin-csillagos étterme. A gazdag japán konyha még az UNESCO világörökségi listáján is helyet kapott.

Tokió a világ egyik leglátogatottabb városa, a magyarok körében is rendkívül népszerű. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet a japán városba. Közvetlen járat ugyan nem indul hazánkból, az Emirates, a Lufthansa, az ANA, a Qatar Airways, a Singapore Airlines, az EVA Air, az Air China vagy a Korean Air légitársaságokkal azonban kényelmesen utazhat egy átszállással a Haneda (HND) repülőtérre. A repülőút megközelítőleg 15 órás.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Tokióról

Vízum Japánba

Az útlevélnek a tervezett utazás végéig érvényesnek kell lennie. 90 napig vízummentesen tartózkodhat az ország területén.

A japáni időjárás

Japán éghajlatát befolyásolják a monszunok. Az ország északi részén hideg, a közepén mérsékelt, a déli részén pedig szubtrópusi az éghajlat. Télen a hőmérséklet -9 °C és 16 °C között mozog, nyáron pedig 20–28 °C között. Nyáron nagy esőzések várhatóak, amelyek augusztusban monszunokká alakulnak.

Tokióban az évi csapadékmennyiség körülbelül 1 405 mm. A legcsapadékosabb hónap a május, 185 mm csapadékkal, a legszárazabb hónap pedig a január, 45 mm csapadékkal.

A japáni árak

A Japánban használatos pénznem a jen. Főként készpénzzel lehet fizetni. Vigyázat, a külföldi bankkártyák használata korlátozott, gyakran problémába ütközik a használatuk.

A postán, a 7-eleven boltokban, a Citi Bankban és a HSBC-ben elhelyezett ATM-ek elfogadják a külföldi kártyát is. A postán és a bankokban este 9-ig hozzáférhetőek az automaták, a 7-eleven üzleteiben és egyes bevásárlóközpontokban azonban 24 órán keresztül hozzáférhetőek. Többnyire csak a bankokban lehet pénzt beváltani.

Szállást keres Japánban? Nehéz választani az óriási kínálatból. A szállodák árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat.

Ha kocsival szeretné bejárni az országot, érdemes a repülőtéren autót kölcsönöznie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a japáni utazás előtt

Védőoltások beadása csak abban az esetben ajánlott, ha hosszabb időt tölt az ország azon területein, ahol nagy a járványos agyhártyagyulladás előfordulási esélye.

Hány óra van Japánban?

Japán és Magyarország ideje között 7 óra eltérés van.

Tokió látnivalói

10 érdekesség Japánról

1
A legtöbb japán utcának nincs neve
2
A legnagyobb Japánon kívüli japán közösség Brazíliában él
3
A japán vonatok a legpontosabbak a világon. Átlagosan mindössze 18 másodpercet késnek
4
Japánban illetlenség borravalót adni a pincéreknek
5
Az örökbefogadások 98%-ában felnőtt férfiakat adoptálnak. Abból a célból, hogy a vállalat a családban maradjon
6
Legalább húszféleképpen lehet japánul bocsánatot kérni
7
Japánban egy épületen keresztül halad az autópálya
8
A 20-44 év körüli japán férfiak halálozásának leggyakoribb oka az öngyilkosság. Annak ellenére, hogy a japánok magasabb életkort érnek meg más nemzeteknél
9
A termálparkok és a nyilvános fürdőhelyek többsége nem engedélyezi a tetovált emberek számára a belépést
10
Japánban engedélyezett a munkahelyen aludni
Hasznos ez a cikk?