Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Japán

Akciós repülőjegyek

Érdekességek Japánban

Olcsó repülőjegyet keres Japánba? Szállodát vagy apartmant kedvező áron? A Pelikán oldalán összevetheti a repjegyek, szállodák, autókölcsönzők és biztosítások árát, illetve megtekintheti a teljes körű utazási csomagjaink kínálatát is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Japánról

Vízum Japánba

Az útlevélnek a tervezett utazás végéig érvényesnek kell lennie. 90 napig vízummentesen tartózkodhat az ország területén.

A japáni időjárás

Japán éghajlatát befolyásolják a monszunok. Az ország északi részén hideg, a közepén mérsékelt, a déli részén pedig szubtrópusi az éghajlat. Télen a hőmérséklet -9 °C és 16 °C között mozog, nyáron pedig 20–28 °C között. Nyáron nagy esőzések várhatóak, amelyek augusztusban monszunokká alakulnak.

Tokióban az évi csapadékmennyiség körülbelül 1 405 mm. A legcsapadékosabb hónap a május, 185 mm csapadékkal, a legszárazabb hónap pedig a január, 45 mm csapadékkal.

A japáni árak

A Japánban használatos pénznem a jen. Főként készpénzzel lehet fizetni. Vigyázat, a külföldi bankkártyák használata korlátozott, gyakran problémába ütközik a használatuk.

A postán, a 7-eleven boltokban, a Citi Bankban és a HSBC-ben elhelyezett ATM-ek elfogadják a külföldi kártyát is. A postán és a bankokban este 9-ig hozzáférhetőek az automaták, a 7-eleven üzleteiben és egyes bevásárlóközpontokban azonban 24 órán keresztül hozzáférhetőek. Többnyire csak a bankokban lehet pénzt beváltani.

Szállást keres Japánban? Nehéz választani az óriási kínálatból. A szállodák árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat.

Ha kocsival szeretné bejárni az országot, érdemes a repülőtéren autót kölcsönöznie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a japáni utazás előtt

Védőoltások beadása csak abban az esetben ajánlott, ha hosszabb időt tölt az ország azon területein, ahol nagy a járványos agyhártyagyulladás előfordulási esélye.

Hány óra van Japánban?

Japán és Magyarország ideje között 7 óra eltérés van.

10 érdekesség Japánról

1
A legtöbb japán utcának nincs neve
2
A legnagyobb Japánon kívüli japán közösség Brazíliában él
3
A japán vonatok a legpontosabbak a világon. Átlagosan mindössze 18 másodpercet késnek
4
Japánban illetlenség borravalót adni a pincéreknek
5
Az örökbefogadások 98%-ában felnőtt férfiakat adoptálnak. Abból a célból, hogy a vállalat a családban maradjon
6
Legalább húszféleképpen lehet japánul bocsánatot kérni
7
Japánban egy épületen keresztül halad az autópálya
8
A 20-44 év körüli japán férfiak halálozásának leggyakoribb oka az öngyilkosság. Annak ellenére, hogy a japánok magasabb életkort érnek meg más nemzeteknél
9
A termálparkok és a nyilvános fürdőhelyek többsége nem engedélyezi a tetovált emberek számára a belépést
10
Japánban engedélyezett a munkahelyen aludni
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?