Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Szlovénia

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Szlovénia

Kristálytiszta tavak, zubogó vízesések, égbetörő Júliai-Alpok és az elbűvölő Ljubljana. Szlovéniában néhány nap alatt is számos csodát láthat az ember. A legjobb, hogy közel van, akár kocsival is néhány óra alatt eljuthatsz ide.

Akár a fővárosba, Ljubljanába, a Júliai-Alpokba vagy a Bled-tóhoz készülsz, egy dolog biztos: Szlovénia hihetetlenül változatos úti cél. Ha a tengerben hűsölni szeretnél, ugorj át Portorožra, nem fogod megbánni.

Akár repülővel is utazhatsz Szlovéniába. Bécsből közvetlen járat indul Ljubljanába. Átszállás nélkül repülhetsz az Adria Airways és az Austrian Airlines légitársaságokkal, egy átszállással pedig a KLM és a Lufthansa járataival. A repülőút megközelítőleg 45 perces. A szlovén Ljubljana repülőtér a fővárostól északnyugatra, kb. 24 kilométerre található. Itt az Adria Airways légitársaság bázisa is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Szlovéniában

Ljubljana

Immár kétezer éve, hogy Augustus császár lerakta Ljubljana alapjait, s a rómaiak megalapították Emona táborát, amely időszámításunk előtt 34-ben városi jogokat szerzett. Ljubljana évszázadokon át támadások és fosztogatások célpontja volt. Napjainkban Szlovénia fővárosának szerepét tölti be.

Ljubljanára érdemes több napot szánni. Annak ellenére, hogy a város – Velencéhez hasonlóan – tagadhatatlan varázzsal rendelkezik, van egy kevésbé kellemes oldala is. A kávézók és éttermek árai túl magasak, nem beszélve a gondolaútért elkért összegről, a turistacsoportoktól zsúfolt utcákról, vagy a helyiekkel és siető turistákkal teli sétányokról.

Noha Ljubljana nem büszkélkedhet olyan történelmi emlékművekkel, mint más európai városok, mégsem elég egy-két nap arra, hogy bejárd. A város fiatalos atmoszférája teljesen magával ragad. Ljubljana fiatalos jellege ellenére gazdag történelemmel rendelkezik. Fiatalosságát főként annak köszönheti, hogy három egyetemnek, három művészeti akadémiának és több mint 56 ezer diáknak ad otthont.

A legolcsóbban Bécsből repülhetsz Szlovéniába. Az Adria Airways és az Austrian Airlines légitársaságok közvetlen járataival kényelmesen, átszállás nélkül utazhatsz, Budapestről pedig egy átszállással, a KLM és a Lufthansa járataival. A közvetlen járat megközelítőleg 45 perces. A szlovén Ljubljana repülőtér a fővárostól északnyugatra, kb. 24 kilométerre található. Itt az Adria Airways légitársaság bázisa is.

Hasznos infók Ljubljanáról

Úti okmányok Szlovéniába

Ha Szlovéniába utazol, nincs szükséged útlevélre, elég, ha érvényes a személyi igazolványod. A személyi igazolványod elvárt érvényessége a hazautazástól számított legalább 6 hónap. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A szlovéniai időjárás

Szlovéniában mérsékelt közép-európai éghajlat uralkodik, négy évszak váltakozik. Az éghajlatot tekintve az ország három területre osztható: az Adriai-tengerpart és Primorsko környékére az Adriai-térség többi részéhez viszonyítva középeurópai éghajlat jellemző. Egész évben száraz, meleg és napos az idő, a tél enyhe.

Nyaranta a hőmérséklet 30 °C körül mozog. Az ország keleti részein meleg a nyár és hideg a tél. Az északnyugati területekre az alpesi éghajlat jellemző, heves esőzésekre és havazásokra lehet számítani. Mérsékelt a nyár és kemény a tél.

A ljubljanai árak

A Szlovéniában használatos pénznem az euró. Magyar viszonylatban Szlovénia drágább helynek számít. Erről árulkodik a magasabb átlagfizetés is. Főként a szállások és az ételek ára magas.

Szállodát keresel Ljubljanában? A szállások árát és elhelyezkedését ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol egyben a foglalást is elintézheted. A városban széles a választék az olcsóbb motelekből és az ötcsillagos szállodákból. A szállás ára egy éjszakára 26 700–30 000 Ft körül mozog.

Ha úgy döntesz, autóval járod be Ljubljana környékét, bérelj autót a Pelikán oldalán.

Mennyi az idő Ljubljanában?

Ljubljana ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Repülési statisztikák Szlovéniában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Szlovéniába mindössze 140,00 € volt?

  • Ha Szlovéniába utazol, érdemes ellátogatnod Ljubljana, Portoroz, Maribor városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Ljubljanában?

10 érdekesség Szlovéniáról

1
Az ország leglátogatottabb helye nem a főváros, hanem a Bled-tó
2
Szlovéniában az egyes- és többesszám mellett létezik egy ún. kettős szám is. Ez akkor használatos, ha két személyről, egy párról beszélünk. Kissé módosul a szókincs, és egyedülálló grammatikai szabályok érvényesülnek
3
A szlovénok imádnak túrázni. Több mint 10 ezer kilométernyi, kijelölt turistaösvény vezet a hegyekben, melyek mentén legalább 170 hegyi ház és 40 szálloda épült turisztikai kínálattal
4
Egy nyári szombaton összesereglik a falvak és városok lakossága, és együtt ünnepelnek. Ezt a napot „veselica”-nak hívják. Harmonikán játszanak, a táncosok polkát járnak, folyik a hordóból a sör és sül a malac a nyárson
5
Amikor Ferenc pápa meglátogatta Melania Trumpot és drága férjét, Donaldot, megkérdezte a first lady-t, hogy poticával eteti-e a férjét. A potica egy hagyományos szlovén finomság, dióval vagy túróval töltött kalács
6
Az ország turistákra gyakorolt vonzereje Szlovénia jellegzetességeiben, a termálforrásokban rejlik. Az évszázadok alatt 15 termálfürdő és még több wellnessközpont létesült az országban
7
Szlovénia az ország délnyugati részén, az Adriai-tenger mentén húzódó 42 kilométer hosszú partvidékével rendkívül népszerű hely a nyári turistaidényben. Ugyanakkor az ország már több mint 25 éve vitában áll a szomszédos Horvátországgal a Pirani-öböl nemzetközi vizeihez való hozzáférést illetően
8
Szlovénia azon kevés európai országok egyike, ahol délelőtt az Adriai-tenger partján süttetheted magad, délután pedig az alpesi üdülőhelyek egyikében lazíthatsz
9
A Postojna barlang Ljubljanától néhány kilométerre található, s a leglátogatottabb európai barlangok egyike
10
Szlovénia legmagasabb csúcsa, Triglav 2864 méter magas. 880 km2 területű rezervátum veszi körül, amely az egyik legrégibb európai nemzeti parkok egyike
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)