Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Szlovákia

Akciós repülőjegyek Szlovákiába

Érdekességek: Szlovákia

Egy pillanatra feledkezzünk meg az egzotikus tájakról, és nézzük a Közép-Európa szívében elterülő kis országot. Ha még nem jártad be Szlovákiát, akkor itt az ideje. Az ország lélegzetelállító hegyeiről, szép városairól, történelmi emlékműveiről és főként a csodás természetről híres, ez utóbbit a világhírű Lonely Planet magazin is értékelte.

A Kassa–Pozsony légi járat ugyan már megszűnt, de a fővároshoz közeli Bécsből, az Austrian Airlines járatával is eljuthatsz a keleti nagyvárosba. Ha nem szeretnél repülni, utazhatsz vonattal, autóbusszal, de akár autóval is. A mindössze néhány órás utat követően megcsodálhatod Szlovákia legszebb helyszíneit.

Legyen szó a koronázóvárosról – Pozsonyról, a világ legkisebb nagyhegységéről – a Tátráról, a festői Csicsmány faluról, a pőstyéni fürdőkről, a kassai sétányról, a lenyűgöző várakról és kastélyokról, a barlangokról vagy a természeti képződményekről – Szlovákiában nyaralni érdemes és az ország csodálatos úti cél lehet mindenki számára.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Szlovákiába

Pozsony

Pozsony óvárosa az utóbbi években gyökeresen megváltozott. Az épületek arculatát felújították, az Óváros utcáit turisták lepik el, az egész központ megtelt élettel. Mi mindent kínál a szlovák főváros?

Egy hétvége elég a városra – írja a neves utazási magazin, a Lonely Planet, amely megemlíti a nyüzsgő pozsonyi éjszakai életet, a kiváló szlovák gasztronómiát, s a „kis” nagyvárost, amelyben minden egy karnyújtásnyira van. A várhoz vezető út az Óváros szűk utcácskáin keresztül egy valódi élmény.

A pozsonyi városi tömegközlekedési eszközök az autóbuszok, villamosok és trolibuszok. A környező városokból vonattal vagy a városi járatokkal juthat be Pozsonyba. Ha Szlovákiában nyaralni szeretnél, Pozsony jó kezdet az út elejére. Újabban Kassáról már repülővel is utazhat Pozsonyba. A járatot a ČSA légitársaság működteti. A repülőút egy óra hosszú.

Hasznos infók Szlovákiáról

A szlovákiai időjárás

Szlovákia a mérsékelt éghajlati övben fekszik, ennek köszönhetően négy évszak váltakozik az országban. Az idő nem túl meleg, nem is túl hideg, és rendszeres a csapadék (télen hullik a hó). Ebben az égövben az átlaghőmérséklet 27 °C.

Az ország legmelegebb régiójának tartják a Duna menti alföldet – a hőmérséklet egész évben 10 °C körül mozog, a magas hegységekben ellenben hideg az idő – például a Lomnici csúcson az átlaghőmérséklet -3,7 °C.

Az év legmelegebb hónapja a július (az átlaghőmérséklet 20 °C), a leghidegebb pedig a január (-10 °C). A legcsapadékosabb térség a Magas- és az Alacsony-Tátra hegységek, a csapadék általában havazás formájában jelentkezik. A legkevésbé csapadékos térség a Duna menti síkság.

A legjobb nyáron, a június közepétől szeptember közepéig tartó időszakban idelátogatni.

A szlovákiai árak

A Szlovákiában használatos pénznem az euró. Bár a legtöbb étteremben és bárban lehet bankkártyával fizetni, érdemes készpénzt is magadnál tartanod.

A pozsonyi árak lényegesen magasabbak a többi szlovák városétól. A napi menü ára 1600-2000 Ft körül mozog, egy kétszemélyes vacsora ára pedig 13 300 Ft fölött kezdődik.

Olcsó szállást keresel Pozsonyban? A Pelikán oldalán egész évben kedvezményes áron foglalhatsz az igényeidnek megfelelő szállást. A legolcsóbb szállás ára 3300 Ft egy éjszakára/fő.

Autót szeretnél kölcsönözni? A Pelikán oldalán összevetheti az autókölcsönzők árát, s a foglalást is elintézheti. Járja be a szlovák fővárost és környékét kedvező áron!

Repülési statisztikák Szlovákiába

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Szlovákiába mindössze 124,00 € volt?

  • Ha Szlovákiába utazol, érdemes ellátogatnod Pozsony, Kassa, Poprad/tatry, Sliac, Zilina városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni és átélni Szlovákiában?

10 érdekesség Szlovákiáról

1
Szlovákia világelsőnek számít az autóiparban. 1000 lakosra 100 legyártott autó jut
2
A kassai Szent Erzsébet-dóm Európa legkeletibb elhelyezkedésű gótikus katedrálisa
3
Szlovákia fővárosa, Pozsony az osztrák-magyar határon fekszik
4
Szlovákiában több mint 1300 ásványvízforrás található
5
Szlovákiában több mint 6000 barlang található
6
Csicsmány a világ első népi építészeti rezervátuma
7
Lőcse városa büszkélkedhet a világ legnagyobb faragott oltárával
8
A lakossághoz viszonyítva Szlovákiában a legmagasabb a várak és kastélyok száma
9
Európa legrégebbi maratonja minden évben Kassán kerül megrendezésre
10
Szlovákia területét a rómaiak előtt elsőként a kelták lakták
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?