Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Románia

Akciós repülőjegyek Romániába

Érdekességek: Románia

Sokaknak Dracula és a rejtélyes Erdély jut eszébe a karizmatikus Romániáról. A kilencedik legnagyobb bortermelő vidék, számos csodálatos várat rejt. Emellett természeti kincsei is jelentősek: a kontinens legjobb állapotban fennmaradt erdei élőhelyein farkasok és hiúzok élnek, illetve az Európában élő barna medvék 60%-a is itt fordul elő. Nem fogod megbánni, ha úgy döntesz, Romániában töltöd a szabadságodat.

Első sorban az országot nem lepik el a turisták, annak ellenére, hogy itt is tökéletes, fehér homokos part és azúrkék tenger várja a látogatókat. A magyarok, csehek és szlovákok első számú úti célja még mindig Horvátország. Valljuk be, tovább is tart eljutni ide autóval – igaz, ma már kiváló vonat- és autóbusz-járatok is közelednek Romániába, illetve Budapestről, Prágából és Pozsonyból is remek repülőjáratok indulnak.

Ha szereted aktívan tölteni az üdülésedet, akkor tökéletes helyen jársz: a román Kárpátok, kolostorok és várak minden látogatót elvarázsolnak. Az egész országban vidékies atmoszféra uralkodik, ettől igazán autentikus. Románia a Balkán-félszigeten terül el, Magyarországgal, Szerbiával, délen pedig Bulgáriával határos.

Olcsó repülőjegyeket is találhatsz Romániába. A legolcsóbban Budapestről és Bécsből repülhetsz Bukarestbe, méghozzá átszállás nélkül a TAROM, a Laudamotion vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal. Bécsből és Pozsonyból repülhetsz Kolozsvárra, ez a város tökéletes kiindulópont, ha szeretnéd felfedezni Erdélyt.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Romániába

Bukarest

Talán nem kerülne be a világ legszebb és legdizájnosabb városai közé, Bukarest dinamikus és nagyvárosi légkörével azonban számos meglepetést tartogat a látogatóknak.

A két háború közti időszakban kiérdemelte a „kelet Párizsa” becenevet. Ma már a szocialista építészet mintaképe – köszönhetően a 80-as években uralmon levő román diktátornak, Nicolae Ceaușescunak. A románok számára ez volt a kommunizmus legsötétebb időszaka.

Beton- és szecessziós épületek, ódon templomok és kolostorok, üde, zöld területek, tavak és elegáns sétányok – ez Bukarest mai arca. Kóstold meg a román konyha ínyencégeit a helyi éttermekben, valódi gasztronómiai élményben lehet részed.

Bukarest az éjszakai élet balkán dívája. Lipscani óváros a főutcáról kapta nevét, amely keresztülszeli a városrészt. Éjszaka zsúfolt bárok panoptikumává válik. Fedezd fel a város egyedülálló varázsát.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből és Prágából repülhetsz Bukarestbe. A román nagyvárosnak kiváló légi összeköttetése van a bécsi repülőtérrel, ahonnan a TAROM, az Austrian Airlines és a Laudamotion légitársaságok járatai közlekednek. A közvetlen járat három és fél óra hosszú.

Kolozsvár

Erdély az egyik legszebb román országrész. Területének nagysága Belgium vagy Svájc országokéval vetekedik, de izgalmas a kultúrák – a német, a magyar, a szláv és a bizánci – keveredése is. A táj csoda szép, a természet vad, a falusi emberek pedig még mindig a régi hagyományok szerint élnek.

Sokaknak Dracula és a titokzatos Erdély jut eszébe a karizmatikus Romániáról. A kilencedik legnagyobb bortermelő vidék, számos csodálatos várat rejt. Emellett számos természeti kinccsel büszkélkedhet: a kontinens legjobb állapotban fennmaradt erdei élőhelyein farkasok és hiúzok élnek, illetve az Európában élő barna medvék 60%-a is itt fordul elő. Nem fogod megbánni, ha úgy döntesz, Romániában töltöd a szabadságodat.

Kerekedj fel a kalandos Romániába! Első sorban az országot nem lepik el a turisták, annak ellenére, hogy itt is tökéletes, fehér homokos part és azúrkék tenger várja a látogatókat. A magyarok, csehek és szlovákok első számú úti célja még mindig Horvátország. Valljuk be, tovább is tart eljutni ide autóval – igaz, ma már kiváló vonat- és autóbusz-járatok is közelednek Romániába, illetve Budapestről, Prágából és Pozsonyból is remek repülőjáratok indulnak.

Ha szeretsz aktívan kirándulni, a román Kárpátok, a tavak, a kolostorok és a várak biztosan elvarázsolnak. Az ország vidékies hangulata teszi igazán autentikussá ezt a vidéket. Románia a Balkán-félszigeten fekszik, Magyarországgal, Szerbiával, délen pedig Bulgáriával határos. A hegyek rengeteg turistát csábítanak az országba. Érintetlen hegycsúcsok, hegyi tavak, barlangok vagy turistaösvények, ahol megeshet, hogy akár egy lélekkel sem találkozol.

A legolcsóbban Budapestről és Bécsből is repülhetsz Kolozsvárra. A Wizz Air járataival átszállás nélkül, a Lufthansa, az Austrian Airlines és a TAROM légitársaságok járataival pedig egy átszállással repülhetsz. A közvetlen járat megközelítőleg egy óra húsz perc hosszú.

Kolozsvár nemzetközi repülőtere Cluj – Napoca (CLJ) mindössze 10 kilométerre található a belvárostól. A helyiek a román forradalmár után Avram Iancunak is nevezik. Bukarest repülőtere után ez Románia második legnagyobb repülőtere. Kolozsvár Erdély kapuja az utazók számára.

Hasznos infók Romániáról

Úti okmányok Romániába

Ha Romániába utazol, nincs szükséged útlevélre, elég, ha érvényes a személyi igazolványod. Az irataid elvárt érvényességi ideje minimum 6 hónap a hazatérésedet követően. A gyerekeknek saját útlevélre van szükségük.

A romániai időjárás

Románia Közép- és Kelet-Európa határán terül el, így a Balkánhoz tartozik. Területét főként kiterjedt hegygerincek és medencék alkotják, a Keleti- és a Déli-Kárpátok. Az északi területeken kontinentális, délen pedig mediterrán az éghajlat. A tél jellemzően fagyos, a nyár pedig forró az ország nagy részén. A Fekete-tenger 378 kilométer hosszan húzódó partvidékén enyhe az éghajlat. Nyáron főként napos és meleg az idő.

A romániai árak

A Romániában használatos pénznem a lej. A romániai árak hasonlóak a magyarországiakhoz. Valójában attól függenek az árak, hogy épp hol tartózkodsz vagy milyen minőségű árut és szolgáltatást szeretnél. A szokványos román éttermekben, ahol országszerte ugyanaz a kínálat, egy főétel megközelítőleg 10 lejbe, azaz 700 forintba kerül. Ne lepődj meg, hogy a leves (ciorbă) ugyanannyiba kerül, mint a főétel – a román levesek igazán kiadósak, és nagy adagokban szolgálják fel őket.

A tengerparti üdülőhelyeken és Bukarestben magasabbak az árak – sajnos ez az ételek minőségén nem mutatkozik meg. Az éttermekben a (többnyire palackozott) sör ára 180–280 Ft körül mozog. Romániában a bőráru kedvező áron kapható, főként a bőrcipő, amely minőségi és rendkívül olcsó áron hozzáférhető.

Olcsó szállást keresel Romániában? A szállások árát és a belvárostól való távolságát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol a foglalást is elintézheted. A városokban széles a választék az 5 csillagos szállodáktól az olcsó motelekig. Akár 2700 forinttól (fő/éj) is találhatsz szállást. Ha szeretnéd felfedezni Erdélyt, érdemes autót bérelned a Pelikán oldalán.

Mennyi az idő Romániában?

Románia és Magyarország közt egy óra az időeltérés.

Repülési statisztikák Romániába

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Romániába mindössze 34,00 € volt?

  • Ha Romániába utazol, érdemes ellátogatnod Bukarest, Kolozsvár, Tirgu Mures, Constanta, Iasi városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 3 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes átélni Bukarestben?

10 érdekesség Romániáról

1
Románia csaknem világelső az egy főre jutó személyautók számát illetően
2
Románia nemzeti hőse az utolsó dák király, Decebal. Sziklaszobra Orșova városban található, s ez Európa legmagasabb sziklaszobra
3
Az ország nyugati részén, Temesváron jelentős esemény volt, amikor a 19. században, pontosan 1889-ben bevezették az elektromos közvilágítást. Ezzel megelőzte az olyan nagy városokat, mint London, Párizs, Amszterdam vagy Bécs
4
A Palatul Parlamentului palota, ahol a romániai parlament székel, a világ második legnagyobb közigazgatási épülete
5
Drakula gróf sosem létezett. A legenda III. Vlad Tepeshez kötődik, akit „Karóbahúzó Vlad”-ként is ismertek. Ezt a kedves becenevet egyik kedvenc kivégzőmódszeréről, a karóbahúzásról kapta
6
Az európai államok közt Románia büszkélkedhet a legnagyobb aranylelőhelyekkel. Paradox módon gazdasági szempontból az Európai Unió legszegényebb országai közé tartozik
7
Romániában elterjedt utazási módszer a stoppolás. A különböző életkorú utazók, akik nem akarnak várni a (késlekedő) autóbuszra, az út szélén állva várnak, hátha valaki felveszi őket
8
Az Európában élő barna medvék 60%-a a romániai Kárpátokban fordul elő
9
A Transfăgărășan, avagy a 7 C országút a világ egyik legszebb útszakasza (sőt a Top Gear televíziós magazin szerint a világ legszebbje)
10
Ébredj fel, ó román! – így kezdődik a román himnusz, eredeti nyelven így hangzik: Deșteaptă-te, române!
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?