Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Peru

Akciós repülőjegyek Peruba

Érdekességek: Peru

Peruba látogatni olyan, mint felfedezni egy több ezeréves kultúra rejtelmeit. A dél-amerikai kontinens ékszere ugyanis számos meglepetést tartogat! Színpompás indián kultúra, az Andok-hegység a Huascarán legmagasabb perui heggyel, az amazonasi esőerdő vad állatvilágával és sámánjaival, az óceáni strandok, Lima városa és természetesen a világhírű Machu Picchu városa, valamint a sivatagi Nazca-vonalak, hogy csak néhányat említsünk.

Ha ehhez hozzáadjuk a kiváló ételeket, az alacsony árakat és a kedves helyieket, megkapjuk Dél-Amerika egyik legvonzóbb úti célját. Peru egy kalandos ország, ezért érdemes előre megtervezni az utadat.

Olcsó repülőjegyet is találhatsz Peruba, igaz, nem túl gyakran. Többnyire az Air France/KLM, a Latam Airlines vagy az Iberia légitársaságok kínálnak kedvezményes árú jegyet. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat Peruba.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Peruban

Lima

Peru népességének egyharmada a fővárosban lakik, ez mintegy 8 millió embert jelent. A város eredetileg a Rimac nevet viselte a folyó után, amely keresztülszeli. Mivel a spanyolok nehezen tudták kiejteni ezt a szót, idővel leegyszerűsítették Limára.

Az időjárás egész évben egyenletes 20-25 °C között mozog, ezáltal Káhir után a világ második legszárazabb fővárosa. Limában 7 mm az évi átlagos csapadékmennyiség, köszönhetően a magas páratartalomnak és az óceán közelségének. Látogass el a Szent Martina térre, amely Lima védőszentjének nevét viseli, a Plaza Mayor főtérre, ahol a városháza és az elnöki palota áll, a Museo Rafael Larco Herrera nemzeti múzeumba, amely a Larco család hajdani rezidenciájában kapott helyet. A Larco család birtokolta a legtöbb földterületet a városban, mielőtt még Rimacból Lima lett volna.

Csatlakozz a Free walking tour-hoz Limában! Az utazásrajongók kezdeményezésének hála ingyenes túravezetésen vehetsz részt. Természetesen nem teljesen ingyenes a szolgáltatás, a túra során ugyanis megpróbálnak majd rábeszélni más kirándulásokra, esetleg a vezetés végén adományokat gyűjtenek.

Olcsó repülőjegyet is találhatsz Limába. Leggyakrabban az Air France/KLM, a Latam Airlines vagy az Iberia légitársaságok kínálnak kedvezményes árú jegyet. A környező repülőterekről nem indul közvetlen járat Peruba.

Machu Picchu

Machu Picchu a világ 7 csodájának egyike, méghozzá joggal, hiszen valóban egy csodálatos helyről van szó. Az inkák egy elhagyatott hegynyeregben, 2500 méter tengerszint feletti magasságban építették fel városukat. A település úgy el volt rejtve a környező hegyek közt, hogy csak a 20. század elején bukkant rá egy amerikai archeológus. Máig sem tudni, miért épült erre a helyre, és mi okozta a város pusztulását.

A perui Andok csúcsai közt elterülő elveszett inka városba nem egyszerű a bejutás. Cuzco régió kultúrafejlesztési hivatalai új rendszert vezettek be a látogatóka számának csökkentésére, ami Machu Picchu egyes területeit érinti. A cél, hogy fenntarthassák és megőrizhessék az utókor számára. Naponta négy-hatezer ember látogat ide, ami árt a templomkomplexumok, a lépcsők és a teraszok épségének.

A helyi hatóságok korlátozták a látogatási időt, két hét alatt mindössze napi három órára engedélyezik a belépést Machu Picchu három leglátogatottabb, s egyben legsérülékenyebb területére. Ezek a Naptemplom, a Kondor templom és Intihuatana szent piramisa.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz több átszállással Machu Picchuba. Elég, ha követed a Pelikán oldalán a British Airways, a KLM és a LATAM Airlines légitársaságok akciós repjegykínálatát.

Hasznos infók Peruról

Úti okmányok és vízum Peruba

Az országba való belépéshez érvényes útlevélre van szükséged. Az útlevelednek a tervezetett hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Ha kevesebb, mint 90 napot tartózkodsz Peruban turista céllal, akkor nincs szükséged vízumra.

A perui időjárás

Az éghajlat a tengerszint feletti magasságtól függően változik. Általánosságban azonban decembertől márciusig esős az idő. Mikor érdemes Peruba látogatni? A legjobb, ha a júniustól szeptemberig tartó időszakban utazol.

A perui árak

A Peruban használatos pénznem a perui sol. A repülőtérre való érkezést követően válthatsz be pénzt, főként az amerikai dollár és az euró az elfogadott.

A helyi árak hasonlóak a magyarországi árakhoz, ugyanakkor Dél-Amerika viszonylatában szokatlanul alacsonyak. Sokkal olcsóbban tudsz ételt vásárolni és utazni. A tömegközlekedési eszközöket főként a helyiek használják, szóval étkezz és közlekedj úgy, mint a peruiak!

Ha nem vagy szigorúan időhöz kötve, érdemes felváltva közlekedned busszal és autóstoppal. Peruban viszonylag olcsók és kényelmesek az autóbuszok. Az utóbbi években a fapados légitársaságoknak köszönhetően új, olcsó belföldi járatok egész sorával bővült a kínálat. Az egyik leghasznosabb repülőjárat a Lima főváros, az iquitosbeli amazonasi esőerdő és Cuzco történelmi városközpontja között közlekedik, innen indul az út a Machu Picchu citadellához. Limából Cuzcóba autóbusszal 23 óráig tart az út! Ezen a vonalon útba ejthető Nazca megálló, ahonnan már egy sokkal gyorsabb út vezet Limából a part mentén.

Akkor érdemes autót bérelned, ha többen utaztok. Egy saját kocsi nagyobb szabadságot és mozgásteret, és még több érdekes látnivalót jelent, ráadásul te gazdálkodhatsz a saját időddel. Ugyanakkor kerüld el az ismeretlen mellékutakat és az éjszakai vezetést – ez Latin-Amerika elsődleges szabálya.

Mennyi az idő Peruban?

Peruban hat órával kevesebb az idő, mint Magyarországon.

Védőoltások a Peruba való utazás előtt

A Peruba való utazás előtt nem szükséges új védőoltások beszerzése. Elég, ha még tart a hazánkban kötelező védőoltások hatása.

Repülési statisztikák Peruban

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Peruba mindössze 489,00 € volt?

  • Ha Peruba utazol, érdemes ellátogatnod Lima, Cuzco, Machu Picchu, Andahuaylas, Yurimaguas városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni és átélni Peruban?

10 érdekesség Peruról

1
A burgonya Peruból származik, ahol több mint 3000 fajtáját ismerik
2
Az országban összpontosul a világ legnagyobb madárpopulációja
3
A híres Machu Picchu citadella 1450-ben épült
4
Peruban rengeteg esőerdő van, ezek teszik ki az ország területének 60%-át
5
A perui falusi gyerekeknek akár napi 6 órát is gyalogolniuk kell, hogy eljussanak az iskolába
6
A világ legmagasabb homokdűnéje a Cerro Blanco 2078 méter tengerszint feletti magasságával
7
Peruban 3 hivatalos nyelv van: a spanyol, a kecsua és az ajmara
8
Peruban rengeteg esőerdő van, ezek teszik ki az ország területének 60%-át
9
A Titicaca-tó 3812 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el Peru és Bolívia határán, ezáltal a világ legmagasabban fekvő hajózható tava
10
Peruban megszokott, hogy a nők a hátukon hordják gyermekeiket
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?