Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Monasztir

Akciós repülőjegyek Monastirba

Érdekességek: Monastir

Tuniszhoz hasonlóan Monasztir lenyűgöző medinájával (óváros, történelmi városközpont) és a régi korokat idéző, szűk utcácskáival ejti rabul a látogatókat. Megtekintheted az első tunéziai elnök, Habib Bourguiba mauzóleumát, a 796-ban épült Ribat kolostorerődítményt, a 9. századi Nagy mecsetet, valamint az ókori iszlám írást dokumentáló múzeumot.

A turisták természetesen nem csak az emlékművek miatt látogatnak Monasztirbe. A város népszerű fehér homokos strandjairól és a fokozatosan a tengerbe vezető partjairól. A Monasztirt körülvevő, pálmafákkal szegélyezett széles tengerpart mintegy tíz kilométer hosszan húzódik. A nagy szállodakomplexumok csodás kerttel, medencével és minden lehetséges kényelemmel el vannak látva.

Monasztirtól egy karnyújtásnyira található a nemzetiközi repülőtér, ahová a tunéziai repülőjáratok érkeznek. A legolcsóbban Bécsből repülhetsz egy átszállással Monasztirbe a Tunisair, a Lufthansa és az Austrian Airlines légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Tunéziáról

A tunéziai időjárás

Az Afrika északi partján fekvő ország kis területe ellenére megfigyelhető az északi és a déli országrészek éghajlata közti eltérés. A keleti partvidék éghajlata bizonyos tekintetben sajátos, s az északi időjárással ellentétben itt szárazabb az éghajlat. Tunézia északnyugati részén húzódik az Atlasz-hegység, amelynek legmagasabb pontja 1500 méter tengerszint feletti magasságig nyúlik, tehát akár havazásra is lehet számítani.

Tunézia területét három részre oszthatjuk: északi partvidékre, keleti partvidékre és déli belföldre, ez utóbbi viszont kevésbé vonzó a magyar utazók számára.

Tunéziában forró a nyár, júniustól szeptemberig a hőmérséklet 30 °C körül mozog. Hacsak teheted, kerüld ezt az időszakot, nyaranta ugyanis ellepik a turisták az országot. Érdemes áprilisban, májusban vagy szeptemberben, esetleg március vagy október végén utaznod. A tél enyhe és esős. A hőmérséklet nem esik 8 °C alá, de minden második-harmadik nap esik az eső.

Úti okmányok Tunéziába

A magyar állampolgárok érvényes útlevél birtokában maximum 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak Tunéziában.

A tunéziai árak

Tunéziában sokkal kedvezőbb áron kirándulhatsz, mint Európa bármely országában, beleértve Magyarországot is. Az európai árakhoz viszonyítva a szolgáltatások és az árucikkek többsége alacsonyabb áron szerezhető be. Az élelmiszerárak 40%-kal, az éttermi szolgáltatások 80%-kal alacsonyabbak.

Olcsó szállást keresel Tunéziában? A szállások árát és a repülőtértől való távolságát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz. Tunéziában óriási a luxus szállodák kínálata, ahol étkezési lehetőség is van.

Az árak attól függően változnak, hogy a főidényben vagy a szezonon kívül utazol Tunéziába. Tavasszal és ősszel szinte nevetségesen alacsony áron válogathatsz a tunéziai last minute utazások kínálatából.

Védőoltások a Tunéziába való utazás előtt

Ha Tunéziába utazol, nincs szükség nemzetközi védőoltásokat igazoló okiratra, sem kötelező oltások beadására. Utazás előtt érdemes egészségügyi biztosítást kötni, és egy elsősegélydobozt is becsomagolni a hagyományos gyógyszerekkel együtt.

Mennyi az idő Tunéziában?

Tunézia ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarországon.

Mit érdemes megnézni Tunéziában?

10 érdekesség Tunéziáról

1
Tunézia az egyik legkisebb afrikai állam, de stratégiai elhelyezkedésének köszönhetően számos történelmi eseménynek tanúja volt. A föníciaiak, a rómaiak, a vandálok, a bizánciak, az arabok, az ottománok és a franciák is nyomot hagytak az országban
2
A tunéziai nyaralás nem dönt anyagi nyomorba, a szállások ára kivételesen alacsony
3
Az északi erdőkben találkozhatsz magányos vad medvékkel, indiai mangusztákkal, tüskésdisznóval és petymegekkel (a macskához hasonló ragadozó, amely a fán él)
4
A Tunéziába érkező turisták többsége repülővel érkezik
5
Az ország legalacsonyabb pontja 17 méteres tengerszint alatti magasságban Chott el-Gharsa, a legmagasabb pont ellenben az 1544 méter magasságban levő Jebel Chambi
6
A helyiek szerint az ország egy Algéria és Libéria közé szorult szöghöz hasonlít
7
Tunéziában több mint 200 féle madár él
8
Tunézia őslakosai a berberek voltak, de ahogy teltek az évszázadok, a bevándorlási hullám idején föníciaiak, zsidók, rómaiak, vandálok és arabok is letelepedtek ezen a földön
9
Az ország területének nagy részén még az idegenforgalom nagyon gyenge
10
Az évi csapadékmennyiség északon 1000 mm, délen pedig 150 mm, ennek ellenére a Szahara bizonyos részeit még sosem érte eső
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?