Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Tunézia

Akciós repülőjegyek Tunéziába

Érdekességek: Tunézia

Azt mondják, ha valaki szeretné bejárni Afrikát, de nincs rá lehetősége, elég, ha ellátogat Tunéziába. Forró éghajlatának köszönhetően az ország egész évben tökéletes úti cél. Végtelen Szahara, homokdűnék, csodás tengerpart, a berber nép hagyományai, történelmi emlékművel. Mindez megtalálható egy helyen – Tunéziában.

Ha igazi tengerparti lazításra vágysz, Tunéziában a helyed. All-incluive szállodák széles választéka vár. Ha szeretsz búvárkodni vagy könnyűbúvárkodni, biztosan értékelni fogod a korallzátonyokkal teli tunéziai partvidéket. Tunézia tökéletes kirándulóhely a gyermekekkel utazó családok számára. Számos vidámpark, tiszta és karbantartott strand és családi üdülőhely közül lehet válogatni.

Az utazási irodák charter járataival rendkívül kedvező áron utazhatsz Tunéziába. Ha szeretnél ellátogatni Tunis, Dzserba, Monastir, Bizerte vagy Gafsa városokba, foglalj repülőjegyet egyenesen a légitársaságok oldalán. Bécsből a Tunisair légitársaság indít közvetlen járatot Tunéziába. A repülőút kétórás. Budapestről egy átszállással repülhetsz az Air France, a Lufthansa, a Turkish Airlines vagy az Alitalia légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Tunéziáról

A tunéziai időjárás

Az Afrika északi partján fekvő ország kis területe ellenére megfigyelhető az északi és a déli országrészek éghajlata közti eltérés. A keleti partvidék éghajlata bizonyos tekintetben sajátos, s az északi időjárással ellentétben itt szárazabb az éghajlat. Tunézia északnyugati részén húzódik az Atlasz-hegység, amelynek legmagasabb pontja 1500 méter tengerszint feletti magasságig nyúlik, tehát akár havazásra is lehet számítani.

Tunézia területét három részre oszthatjuk: északi partvidékre, keleti partvidékre és déli belföldre, ez utóbbi viszont kevésbé vonzó a magyar utazók számára.

Tunéziában forró a nyár, júniustól szeptemberig a hőmérséklet 30 °C körül mozog. Hacsak teheted, kerüld ezt az időszakot, nyaranta ugyanis ellepik a turisták az országot. Érdemes áprilisban, májusban vagy szeptemberben, esetleg március vagy október végén utaznod. A tél enyhe és esős. A hőmérséklet nem esik 8 °C alá, de minden második-harmadik nap esik az eső.

Úti okmányok Tunéziába

A magyar állampolgárok érvényes útlevél birtokában maximum 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak Tunéziában.

A tunéziai árak

Tunéziában sokkal kedvezőbb áron kirándulhatsz, mint Európa bármely országában, beleértve Magyarországot is. Az európai árakhoz viszonyítva a szolgáltatások és az árucikkek többsége alacsonyabb áron szerezhető be. Az élelmiszerárak 40%-kal, az éttermi szolgáltatások 80%-kal alacsonyabbak.

Olcsó szállást keresel Tunéziában? A szállások árát és a repülőtértől való távolságát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhatsz. Tunéziában óriási a luxus szállodák kínálata, ahol étkezési lehetőség is van.

Az árak attól függően változnak, hogy a főidényben vagy a szezonon kívül utazol Tunéziába. Tavasszal és ősszel szinte nevetségesen alacsony áron válogathatsz a tunéziai last minute utazások kínálatából.

Védőoltások a Tunéziába való utazás előtt

Ha Tunéziába utazol, nincs szükség nemzetközi védőoltásokat igazoló okiratra, sem kötelező oltások beadására. Utazás előtt érdemes egészségügyi biztosítást kötni, és egy elsősegélydobozt is becsomagolni a hagyományos gyógyszerekkel együtt.

Mennyi az idő Tunéziában?

Tunézia ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarországon.

Repülési statisztikák Tunéziában

  • Ha Tunéziába utazol, érdemes ellátogatnod Tunis, Monastir, Djerba, El Borma, Gabes városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Tunéziában?

10 érdekesség Tunéziáról

1
Tunézia az egyik legkisebb afrikai állam, de stratégiai elhelyezkedésének köszönhetően számos történelmi eseménynek tanúja volt. A föníciaiak, a rómaiak, a vandálok, a bizánciak, az arabok, az ottománok és a franciák is nyomot hagytak az országban
2
A tunéziai nyaralás nem dönt anyagi nyomorba, a szállások ára kivételesen alacsony
3
Az északi erdőkben találkozhatsz magányos vad medvékkel, indiai mangusztákkal, tüskésdisznóval és petymegekkel (a macskához hasonló ragadozó, amely a fán él)
4
A Tunéziába érkező turisták többsége repülővel érkezik
5
Az ország legalacsonyabb pontja 17 méteres tengerszint alatti magasságban Chott el-Gharsa, a legmagasabb pont ellenben az 1544 méter magasságban levő Jebel Chambi
6
A helyiek szerint az ország egy Algéria és Libéria közé szorult szöghöz hasonlít
7
Tunéziában több mint 200 féle madár él
8
Tunézia őslakosai a berberek voltak, de ahogy teltek az évszázadok, a bevándorlási hullám idején föníciaiak, zsidók, rómaiak, vandálok és arabok is letelepedtek ezen a földön
9
Az ország területének nagy részén még az idegenforgalom nagyon gyenge
10
Az évi csapadékmennyiség északon 1000 mm, délen pedig 150 mm, ennek ellenére a Szahara bizonyos részeit még sosem érte eső
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?