Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Madagaszkár

Akciós repülőjegyek Madagaszkárra

Érdekességek: Madagaszkár

Az Indiai-óceán legváltozatosabb szigete. Ha valami igazán különlegeset keresel, akkor Madagaszkáron a helyed. A világ negyedik legnagyobb szigete a természeti csodák valóságos tárháza. A korallzátonyokkal teli, gazdag tengeri élővilág és a figyelemreméltó majomkenyérfák mellett könnyen találkozhatsz még felfedezetlen makifajjal is. Ugyanis a hosszú éveken át tartó elszigeteltségnek köszönhetően annyi van belőlük, mint égen a csillag.

Relaxálhatsz a luxus szállodákban, az üdülőhelyeken, lazíthatsz a meseszép strandokon vagy felfedezheted a vad természetet – kajakozhatsz, autózhatsz a világ legigényesebb terepútjain.

A főváros Antananarivo, itt található a nemzetközi repülőtér is. A sziget legmagasabb pontja a Tsaratanana hegy (2 876 méter). A szigetre repülőgéppel is eljuthatsz – akár Budapestről, Bécsből vagy Prágából is. A repülőút megközelítőleg 14 órás.

Hazánkból nem indul közvetlen járat Madagaszkárra. Egy vagy két átszállással repülhetsz az Air France, a Turkish Airlines, az Ethiopian, a KLM, a Kenya Airways vagy a Lufthansa légitársaságokkal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Madagaszkárról

Vízum Madagaszkárra

Ha Madagaszkárra utazol, az útlevelednek a hazatéréstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, emellett szükséged lesz vízumra és a visszaútra szóló jegyedre.

Az egyszeri alkalomra szóló, turista célú vízummal 30 napig tartózkodhatsz az ország területén, a vízum ára 8200 Ft körül mozog, s a landolást követően Antananarivében, az Ivato repülőtéren igényelheted.

A madagaszkári időjárás

A sziget a trópusi égövben terül el, így egész évben tökéletes nyaralóhely. A partvidéken a hőmérséklet nyaranta 30 °C körül mozog, a sziget központi részén pedig 25 °C az átlaghőmérséklet. Télen kellemes 20 °C körül ingadozik a hőmérséklet.

A szigeten a tengerszint feletti magasságtól függően változik az éghajlat, ezért utazás előtt érdemes ellenőrizni, milyen időjárás uralkodik a célállomásodon.

Madagaszkáron az esős évszakban (főként januártól márciusig) rengeteg a csapadék, az esőzések azonban elkerülik a sziget déli részét, ahol nagy a szárazság, sőt helyenként félsivatagok is kialakultak. Az északnyugati és a keleti partvidéki időjárást jelentős mértékben befolyásolják a délkeleti szelek.

Madagaszkáron a fő turistaidény májustól októberig tart.

A madagaszkári árak

Az országban használatos pénznem a madagaszkári ariary (MGA), 100 centből áll. A bankjegyek és az érmék kétnyelvűen vannak jelölve – a frank franciául, az ariary pedig malgas nyelven. 5 frank egy ariary.

Szállodát keresel Madagaszkár szigetén? A hatalmas kínálatban könnyű elveszni. A szállások árait ellenőrizheted és a foglalást is elintézheted a Pelikán oldalán.

Ne hagyatkozz a bankautomatákra, csak a fővárosban, esetleg néhány nagyobb városban találhatóak. A kártyás fizetés csak a nagyobb szupermarketekben lehetséges. Érdemes a repülőtéren beváltanod pénzt.

Ha szeretnél autót bérelni, érdemes a repülőtéren kölcsönöznöd, a Pelikán oldalán elintézheted a foglalást. Ha hosszabb időt szeretnél a szigeten tölteni, érdemes SIM-kártyát vásárolnod, ugyanis egyes hazai mobilszolgáltatók nem támogatják a hívást és az sms-küldést Madagaszkár szigetén, sem az adatforgalmat.

Védőoltások a Madagaszkárra való utazás előtt

Ha Madagaszkárra utazol, nincs szükség védőoltások beadására. Azonban ha olyan országból érkezel, ahol előfordul a sárgaláz, felszólíthatnak, hogy igazold, hogy megkaptad az említett betegség elleni védőoltást.

Mennyi az idő Madagaszkár szigetén?

A téli évszakokban három óra az időeltérés, nyáron pedig két óra az eltérés a közép-európai időhöz viszonyítva.

Repülési statisztikák Madagaszkáron

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Madagaszkárra mindössze 733,00 € volt?

  • Ha Madagaszkárra utazol, érdemes ellátogatnod Antananarivo, Nossi-be, Sainte Marie, Ambilobe, Zwa városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Madagaszkár szigetén?

10 érdekesség Madagaszkárról

1
Madagaszkár a Föld negyedik legnagyobb szigete
2
Itt készül nádcukorból a Betsabetsa sör, rizsből pedig a Ranon ’apango üdítő ital
3
Mintegy 99 makifaj él a szigeten
4
Madagaszkár a világ legjelentősebb vaníliatermesztője és exportőre
5
A sziget hivatalos nyelvei az angol, a francia és a malgas
6
A sziget növény- és állatvilágának 90%-a sehol máshol nem található meg a világon
7
Az afrikai szárazföldtől körülbelül 160 millió évvel ezelőtt vált el, s évente mintegy két centimétert mozdul délkelet felé
8
Madagaszkár királyává választották a szlovák felfedezőt és kalandort, Beňovský Móricot
9
Madagaszkárt Vörös szigetnek is nevezik, ugyanis vörös föld borítja
10
Madagaszkár szigetén találod a világon élő kaméleonok két harmadát
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?