Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Jakarta

Akciós repülőjegyek Jakartába

Érdekességek: Jakarta

Van, akinek csak egy átszállóhely Bali felé, van, akinek maga a kapu Indonéziába. Jakarta, Indonézia fővárosa, 10 milliós metropolisz, a kultúrák, hagyományok, óriási forgalmi dugók és elképesztő gasztronómiai élmények hatalmas keveréke. Jáva szigetén található. Ritkán látni ennyi embert egy helyen bárhol máshol a világon!

A Soekarno-Hatta nemzetközi repülőtérnek köszönhetően Jakarta valószínűleg az indonéziai nyaralásunk nyitókapuja lesz. Ilyen energiával rendelkező helyet nehéz a világon találni. Ezért legyünk nyitottak minden érzékünkkel, és hagyjuk hogy az erő magával ragadjon!

Indonézia egy gyönyörű és változatos hely. Egy biztonságos egzotikum, amely igazi kalandot ígér több mint 17 000 szigeten. Az európaiak számára viszonylag olcsó országnak számít. Természetesen ez attól is függ, hogyan utazunk, hol eszünk, és mit várunk el magától az utazástól. De a szállástól kezdve az étkezésen át, a szörfdeszka vagy a robogó bérlésén keresztül egy üveg alkoholig, a legtöbb dologért csak pár száz forintot fizetünk.

Olcsó repülőjegyeket Indonéziába budapesti, bécsi, vagy a prágai indulással is foglalhatunk. A közelünkből nincs közvetlen járat Indonéziába. Nagyon kényelmesen juthatunk el azonban egy átszállással olyan légitársaságokkal mint az Emirates, a Qatar Airways, a Turkish Airlines vagy a Garuda Indonesia.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Indonéziáról

Vízum és úti okmányok Indonéziába

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak be az országba. Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie az Indonéziából történő kiutazást követően. Az útlevélnek legalább két üres oldalt kell tartalmaznia. Sérült útlevéllel a beutazás nem lehetséges. A gyermekeknek is szükséges saját útlevél.

Ha szeretnénk Indonéziába utazni, szükségünk lesz vízumra, méghozzá 30 napos turistavízumra, melyet a repülőtéren tudunk igényelni. Az útlevélen felül szükségünk lesz a repülőjegy másolatára. Ezen vízum nem meghosszabbítható.

Hosszabb utazás esetén szükséges a 60 napos vízum igénylése . A fentebb említett feltételek mellett szükség lesz egy vízumkérő lap kitöltésére, 2 darab friss, színes igazolványképre (3,5 x 4,5 cm méret), repülőjegy és szállás visszaigazolásra, hivatalos út esetén meghívólevélre, egyes esetekben biztosítás felmutatására, vízumdíj befizetésére.

Az időjárás Indonéziában

Az év bármelyik szakaszában nyugodt szívvel vághatunk neki az utunknak Indonéziába. A hőmérséklet hosszú hónapokig kellemes 30ºC körül mozog, hosszú órákon át tartó napsütéssel. A tenger 26–29 °C-os vize pedig egyenesen vonzza az úszni vágyókat.

Indonézia az Egyenlítőtől délre található, ami egész évben állandó magas hőmérsékletű trópusi éghajlatot biztosít az országnak. A hőmérséklet 29°C és 33°C között mozog az év 12 hónapjában, de jól érezhető a különbség a két évszak között.

Az úgynevezett esős évszak, amikor a legnagyobb csapadékmennyiséggel kell számolni, novembertől márciusig tart. A páratartalom ilyenkor eléri a 85% -ot. A száraz évszak áprilisban kezdődik és októberig tart. Az éjszakai hőmérséklet nem csökken 22°C alá.

Az árak Indonéziában

Eurót könnyen válthatunk a jakartai vagy a denpasari repülőtéren helyi pénznemre, ami az indonéz rúpia. 1 forint megközelítőleg 48 rúpia. A városi és turisztikai központokban ATM-ek állnak rendelkezésünkre, illetve a legtöbb boltban kártyával is fizethetünk.

Olcsó szállást keresünk Bali szigetén? A Pelikán oldalán több indonéziai üdülőhelyet találhatunk, továbbá számos magyarországi és külföldi utazási iroda ajánlatát hasonlíthatjuk össze egy helyen. Ennek köszönhetően a Pelikan.hu oldalon rengeteg aktuális nyaralási ajánlatot és szállást ellenőrizhetünk. Az oldalon a szállást kombinálják repülőjegyekkel, sok esetben transzfer vagy all inclusive szolgáltatásokkal kiegészítve.

Az indonéziai szállások nagyon változatosak, így valójában rajtunk múlik, hogy mi az elképzelésünk és hogy szeretnénk eltölteni a nyaralásunkat. Itt mindent megtalálunk, a hatalmas, szemet gyönyörködtető, ugyanakkor drágább üdülőhelyektől kezdve az olcsóbb, egyszerűbb kis szállásokig.

A pontos idő Indonéziában

A Magyarország és Indonézia közti időeltolódás + 6 óra.

Közegészség és oltások az Indonéziába utazás előtt

Az oltások abszolválásának fontossága a tervezett utazás típusatól függ. Hepatitis A és B, diftéria-tetanusz, polio, veszettség, agyhártyagyulladás, hasi tífusz elleni védőoltás javasolt, ezért kérjük, keresse fel háziorvosát vagy az Országos Epidemológiai Központot két hónappal az utazás előtt.

Példának okáért a Balin található hotelekben, rezortokban azonban nagyon kevés az esély arra, hogy megfertőződjünk ezen betegségekkel.

A Dengue-láz előfordulása a turisztikai területeken nagyon ritka, és az is inkább csak az esős évszakban (december - március között). Fontos azonban nem elfeledkezni a szúnyogok elleni védekezésről. Ebben az esetben a helyi készítmények sokkal hatékonyabbak, mint az otthonról hozottak.

A csapvíz közvetlen fogyasztásra nem alkalmas. Utazás előtt javasolt minden kockázatra kiterjedő egészségügyi biztosítást kötni.

Repülési érdekességek Jakartában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Jakartába mindössze 409,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 1 nemzetközi repülőtér található.

Látnivalók Indonéziában

10 érdekesség Indonéziáról

1
Indonézia egyes szigetei alapvetően különböznek egymástól. A legcivilizáltabb Jáva muszlim, a mellette lévő turistaparadicsom Bali hindu, a keleti Flores pedig keresztény
2
Mivel Indonézia meglehetősen nagy területre, három időzóna halad át rajta
3
Az ország lakosságának körülbelül a fele kevesebb mint napi 2 dollárból él
4
Jáva szigetén a Homo erectus maradványait fedezték fel
5
Marco Polo volt az első európai ember, aki Indonéziába látogatott
6
Indonézia a világ legnagyobb szigetcsoportja, 17 000 szigettel is rendelkezik
7
Indonézia a Tűz Körének nevezett terület része. Ez a Csendes-óceánon egy olyan helye, amelyet gyakori földrengések és vulkáni tevékenység jellemez
8
Indonézia a negyedik legnépesebb ország a világon
9
A világ leghosszabb, egészen 10 méter hosszú kígyóját az egyik indonéz erdőben fedeztek fel
10
Indonéziában 300 etnikai csoport él, mintegy 583 nyelvet és nyelvjárást használva. Az ország hivatalos nyelve az indonéz (más néven Bahasa Indonesia)
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)