Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Ischia

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Ischia

Ischia. A varázslatos vulkanikus sziget a Nápolyi-öbölben fekszik, mintegy 30 kilométerre az olasz szárazföldtől. A fürdők szerelmeseinek álma a mindössze néhány órányi repülőútra levő Földközi-tenger szigetén tölteni nyaralásukat.

Lenyűgöző a kellemes, mediterrán éghajlat, az egész évben zöldülő, buja növényzet, a helyi termál- és ásványforrások gyógyító hatása, a tükörtiszta tenger, de a helyiek kedvessége és segítőkészsége is. Ischia felszíne viszonylag hegyvidéki jellegű. A legmagasabb hegy az Epomeo 789 m tengerszint feletti magassággal. Számtalan vulkán maradványa található itt.

A sziget 10 km hosszú és 7 km széles, ennek ellenére a Nápolyi-öböl második legnagyobb szigete. A legenda szerint Jupiter a küklopszok elleni háborúban borította a lávahegyet a küklopszok vezéróriására, Typhónra, a tengerfenékre szorítva őt ezzel. Typhón harcolt ellene, de mindhiába, s ahogy tombolt, forró könnyeiből eredtek a sziget forrásai.

A sziget vulkáni eredete sok téren megnyilvánul, például forró gőz, természetes szaunák és forró homok formájában. A szigeten több mint 100, körülbelül 40 °C-os ásványi forrás található. A kirándulók számára különlegességnek számít a vulkáni agyagból készült iszappakolás, amely 8 hónapig érik az ásványvíztározókban.

A termálvizeket a reumás és ginekológiai betegségek, a bronchitisz, az asztma és a bőrbetegségek gyógyítására, illetve rehabilitációs célokra használják. A szigeten több mint 150 gyógyforrás található, amit már a szigetet lakó ókori görögök is használtak. A fürdőkben, szállodákban, de a sziget büszkeségének számító termálfürdőkben, a szabad ég alatt is alkalmazzák őket terápiás célokra, illetve kozmetikai szerek készítéséhez és házak fűtéséhez is használják a forrást.

Olcsó repülőjegyet keresel Ischia szigetére? A Budapestről vagy Bécsből érkező legtöbb járat a közeli Nápolyba érkezik, amely az olasz szárazföldön foglal helyet. A repülőtérről komphajóval (90 perc) vagy szárnyashajóval (50-60 perc) szállítanak a szigetre, ez benne foglaltatik a jegy árában. A kikötőből transzfer visz el a szálláshelyedre, ami szintén az utazási irodán keresztül szervezett kirándulás magától értetődő része. Bécsből az Easyjet vagy az Austrian Airlines légitársaságok indítanak közvetlen járatot Nápolyba.

A repülőút megközelítőleg egy óra negyvenöt perc hosszú. A legolcsóbban Budapestről utazhatsz Nápolyba a Ryanair légitársaság közvetlen járatával. Egy átszállással utazhatsz az Austrian, a SWISS, a Lufthansa vagy az Alitalia járataival.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Ischiáról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

Az ischiai időjárás

Ischiában jellemzően hosszú, forró a nyár és mérsékelt, enyhe a tél. A legmelegebb hónap az augusztus 25 °C átlaghőmérséklettel, ami napközben akár 30 °C fölé is emelkedhet. A leghidegebb hónap ellenben a január 10 °C átlaghőmérséklettel.

Mikor érdemes Ischiába látogatni? A sziget egész évben tárt karokkal várj a látogatókat. Ha strandolni szeretnél, a legjobb, ha nyáron érkezel, amikor a tenger hőmérséklete kellemes, 20–24 °C között mozog. A főidény májustól októberig tart.

Az olaszországi árak

Az Olaszországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy mallorcai pénzváltóban, de a reptéren is beválthatod a forintot. Az olaszországi árak valamivel magasabbak a magyarországiaknál.

Ugyanakkor a nagyobb üzletláncokban olcsóbban vásárolhat (magasabb minőségű termékeket), mint idehaza. Számos olcsóbb szupermarket képviselteti magát az országban, mint például a Coop, a Lidl vagy a Penny Market.

Olcsó szállást keresel Olaszországban? Az árak attól függően változnak, hogy 4-5 csillagos szállodában szeretnél lakni, vagy megelégszel egy szerényebb motellel is. A napsütötte Olaszország nemcsak nyáron, de télen is népszerű üdülőhely.

A turisták közül sokan döntenek a téli üdülőhelyek apartmanjai, illetve a tengerparti üdülőhelyek villái és nyaralói mellett, de választhatod a luxus szállodák vagy az apartmanok egyikét is, méghozzá kedvező áron. A Pelikán oldalán összevetheted a szállodák árát, s egyúttal szállást is foglalhatsz, főidényben akár 3200 forintért (fő/éj) is.

Hány óra van Ischiában?

Ischia ugyanabban az időzónában található, mint Magyarország.

Mit érdemes megnézni Ischiában?

10 érdekesség Olaszországról

1
Naponta körülbelül 3000 euró (kb. 930 000) gyűlik össze a világhírű római Trevi szökőkútban, amit a nap végén összeszednek, és jótékony célra fordítanak.
2
Pinocchio története először az olaszországi lapokban jelent meg.
3
Olaszország világelső a borpiacon. Még Franciaországot is megelőzi!
4
A világ első pizzáját Nápolyban sütötték 1860-ban.
5
Olaszország a világ negyedik leglátogatottabb országa.
6
Olaszországban található Európa három működő tűzhányója – az Etna, a Stromboli és a Vezúv.
7
Olaszország (Italia) neve a görög Italos szóból származik.
8
Olaszország mindössze 153 éve ország.
9
A tésztafélék készítése Olaszországban az i. e. 4. századig nyúlik vissza.
10
Az olaszok évente 14 billió csésze kávét isznak meg, tehát fejenként 3,7 kg kávét fogyasztanak el egy évben.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?