Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Catania

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Catania

Szicília jóval több a maffia fővárosánál. Goethe hajdanán azt mondta: Szicília a kulcsa mindennek. És valóban, a múltban számos kultúra cserélődött a szigeten, s hódította meg Afrika kapuját , s nyitotta meg az átkelést kelet és nyugat között. Görögök, rómaiak, bizánciak, arabok és nomádok…

Minden hódító uralni kívánta a Földközi-tenger örök kereszteződését. Szicília kulturális gazdagsága vonzza az utazókat, s ámulatba ejti őket a sziget lélegzetelállító természeti sokszínűsége, az impozáns vulkánok, a nyüzsgő Palermo városa, a Szirakúza antik romjai vagy a vulkanikus Lipari-szigetek. A helyi konyha a világ legjobbjai közé tartozik, ahol a paradicsom a vulkáni lávára emlékeztet, a ricotta sajt pedig az Etna tetejét fedő havat idézi. Szicíliát egyszerűen át kell élni!

A sziget keleti partján, az örökké füstölgő Etna árnyékában fekvő Catania lakosainak számát tekintve Szicília második legnagyobb városa. Több mint háromszázezer ember él a városban! Cataniát időszámításunk előtt 730-ban alapították a görögök, s Katanénak nevezték el. I. e. 263-tól a rómaiak lakták.

A várost a középkorban az aragóniaiak és a Bourbonok virágoztatták fel. Minden korszak rajta hagyta a nyomát, s ennek köszönhető, hogy Catania monumentális műemlékek tárházával várja a látogatókat. A város alapításának idejéből fennmaradt egy görög színház, amely 7000 néző befogadására volt alkalmas. A rómaiak hatalmas amfiteátrumot emeltek, amely 16 000 férőhelyes volt. A város délnyugati részén található műemlék, a Castello Ursino valamivel fiatalabb, a 13. században épült.

A sziget rendkívül népszerű a magyarok körében, akik szívesen töltik itt nyaralásukat. A legolcsóbban Budapestről vagy Bécsből repülhetsz Szicíliára. Bécsből a Wizz Air légitársaság indít járatokat Cataniába. A közvetlen járat megközelítőleg két óra tizenöt perc hosszú. Kedvező áron utazhatsz Budapestről a Wizz Air légitársasággal, de egy átszállással repülhetsz az Eurowings és az Air Malta társaságokkal is.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Cataniáról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

Az olaszországi időjárás

Olaszország időjárása rendkívül változatos. Az északi területeken az Alpok közelsége miatt alpesi az éghajlat, télen jelentős mértében fagypont alá esik a hőmérséklet. Délebbre haladva fokozatosan lesz mérsékelt, kontinentális és szubtrópusi, mediterrán az éghajlat.

A félsziget déli csücske a Földközi-tengerbe nyúlik, s csaknem az afrikai kontinenssel egy szintben helyezkedik el. Afrika felől száraz, forró levegő érkezik, s nyáron a hőmérséklet akár 40 °C fölé is emelkedhet. Az év legmelegebb hónapja a július és az augusztus 30 °C körüli átlaghőmérséklettel.

Az olaszországi árak

Az Olaszországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy mallorcai pénzváltóban, de a reptéren is beválthatod a forintot. Az olaszországi árak valamivel magasabbak a magyarországiaknál.

Ugyanakkor a nagyobb üzletláncokban olcsóbban vásárolhat (magasabb minőségű termékeket), mint idehaza. Számos olcsóbb szupermarket képviselteti magát az országban, mint például a Coop, a Lidl vagy a Penny Market.

Olcsó szállást keresel Olaszországban? Az árak attól függően változnak, hogy 4-5 csillagos szállodában szeretnél lakni, vagy megelégszel egy szerényebb motellel is. A napsütötte Olaszország nemcsak nyáron, de télen is népszerű üdülőhely.

A turisták közül sokan döntenek a téli üdülőhelyek apartmanjai, illetve a tengerparti üdülőhelyek villái és nyaralói mellett, de választhatod a luxus szállodák vagy az apartmanok egyikét is, méghozzá kedvező áron. A Pelikán oldalán összevetheted a szállodák árát, s egyúttal szállást is foglalhatsz, főidényben akár 3200 forintért (fő/éj) is.

Hány óra van Olaszországban?

Olaszországban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon, mivel mindkettő egy időzónában található.

Mit érdemes megnézni Szicíliában?

10 érdekesség Szicíliáról

1
25 711 km2-es területével Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete. Lakosainak száma 5 millió
2
1943-ban a szövetséges hatalmak betörtek Szicíliába, s ez vezetett Mussolini olaszországi bukásához. Az akció fedőneve Husky-hadművelet volt
3
A szigetet három tenger veszi körül: Tirrén-tenger, a Földközi-tenger és a Jón-tenger. A sziget stratégiai szempontból fontos elhelyezkedése évszázadokon keresztül vonzotta az európai és észak-afrikai fejlett civilizációt
4
A szicíliai zászlaja minden tekintetben rendhagyó: a sárga-piros háttéren egy hipnotikus tekintetű medúzafej látható, amelyből három behajlított láb nő ki. Ezek a háromszög alakú sziget három pontját jelképezik
5
Szicília szigetén született Archimédesz, a világ egyik leghíresebb matematikusa
6
Olaszország három aktív vulkánja közül kettő Szicíliában található: a Stromboli és az Etna. A harmadik működő vulkán a Vezúv, amely nem messze Nápolytól magasodik
7
Palermóban áll a legnagyobb olasz operaház, a Teatro Massimo, amely 1897-ben épült
8
A lakosok 70%-a beszél szicíliaiul. Mivel a szicíliai nyelv jelentősen eltér az olasztól, a szakemberek szerint nem dialektusról van szó, hanem különálló nyelvről
9
A Forbes magazin besorolta a fővárost, Palermót a világ top 5 helye közé, ahol a legjobb street food kapható
10
Szicília mindössze 3 kilométerre található Olaszország partjairól. A közelben van Tunézia is, mintegy 150 kilométerre Szicíliától
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?