Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Bologna

Akciós repülőjegyek

Érdekességek: Bologna

Bologna egyfelől gazdag város, amely Olaszország gazdaságilag legfejlettebb régióinak egyikében található. Egy város, ahol a tehetősebb emberek a legnívósabb étteremben elköltött vacsora után az operában töltik az estét. Másfelől a szenvedélyes politika, a fiatal utcai művészek, az olasz „fashionisták”, valamint a világ első egyetemének hazája.

Bologna három néven ismert Olaszországban: a helyiek számára rossa (piros), jellegzetes, piros téglás épületei miatt, másoknak dotta (művelt), mivel itt található nemcsak Olaszország, de egész Európa legrégebbi egyeteme, amely a tanulás jelképévé vált, megint mások számára pedig grassa (kövér), hagyományos gasztronómiájának köszönhetően.

A város középkori tornyairól vált híressé. A két torony ferde torony, Asinelli és Grisanda a bájos város jelképévé váltak. Elég felkaptatni néhány száz lépcsőfokon, a látvány minden pénzt megér. Érdekesség, hogy a 60-as években Asinelli és Grisanda ihlette a lerombolt New York-i ikertornyokat (World Trade Center) is.

Miért éppen Bologna? Lenyűgöző történelem, kiváló ételek, helyi boltok. A város rendkívül népszerű a magyarok körében. Az sem hátrány, hogy közvetlen járat indul a fővárosból Bolognába.

A legolcsóbban Budapestről (Wizz Air), Bécsből (Laudamotion) vagy Pozsonyból (Ryanair) repülhetsz Bolognába. A közvetlen járat egy óra tizenöt percet vesz igénybe. Bécsből átszállás nélkül utazhatsz az Austrian Airlines légitársasággal.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Bolognáról

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

Az olaszországi időjárás

Olaszország időjárása rendkívül változatos. Az északi területeken az Alpok közelsége miatt alpesi az éghajlat, télen jelentős mértében fagypont alá esik a hőmérséklet. Délebbre haladva fokozatosan lesz mérsékelt, kontinentális és szubtrópusi, mediterrán az éghajlat.

A félsziget déli csücske a Földközi-tengerbe nyúlik, s csaknem az afrikai kontinenssel egy szintben helyezkedik el. Afrika felől száraz, forró levegő érkezik, s nyáron a hőmérséklet akár 40 °C fölé is emelkedhet. Az év legmelegebb hónapja a július és az augusztus 30 °C körüli átlaghőmérséklettel.

Az olaszországi árak

Az Olaszországban használatos pénznem az euró. Bármelyik hazai vagy mallorcai pénzváltóban, de a reptéren is beválthatod a forintot. Az olaszországi árak valamivel magasabbak a magyarországiaknál.

Ugyanakkor a nagyobb üzletláncokban olcsóbban vásárolhat (magasabb minőségű termékeket), mint idehaza. Számos olcsóbb szupermarket képviselteti magát az országban, mint például a Coop, a Lidl vagy a Penny Market.

Olcsó szállást keresel Olaszországban? Az árak attól függően változnak, hogy 4-5 csillagos szállodában szeretnél lakni, vagy megelégszel egy szerényebb motellel is. A napsütötte Olaszország nemcsak nyáron, de télen is népszerű üdülőhely.

A turisták közül sokan döntenek a téli üdülőhelyek apartmanjai, illetve a tengerparti üdülőhelyek villái és nyaralói mellett, de választhatod a luxus szállodák vagy az apartmanok egyikét is, méghozzá kedvező áron. A Pelikán oldalán összevetheted a szállodák árát, s egyúttal szállást is foglalhatsz, főidényben akár 3200 forintért (fő/éj) is.

Hány óra van Olaszországban?

Olaszországban ugyanannyi az idő, mint Magyarországon, mivel mindkettő egy időzónában található.

Mit érdemes megnézni Bolognában?

10 érdekesség Olaszországról

1
Naponta körülbelül 3000 euró (kb. 930 000) gyűlik össze a világhírű római Trevi szökőkútban, amit a nap végén összeszednek, és jótékony célra fordítanak.
2
Pinocchio története először az olaszországi lapokban jelent meg.
3
Olaszország világelső a borpiacon. Még Franciaországot is megelőzi!
4
A világ első pizzáját Nápolyban sütötték 1860-ban.
5
Olaszország a világ negyedik leglátogatottabb országa.
6
Olaszországban található Európa három működő tűzhányója – az Etna, a Stromboli és a Vezúv.
7
Olaszország (Italia) neve a görög Italos szóból származik.
8
Olaszország mindössze 153 éve ország.
9
A tésztafélék készítése Olaszországban az i. e. 4. századig nyúlik vissza.
10
Az olaszok évente 14 billió csésze kávét isznak meg, tehát fejenként 3,7 kg kávét fogyasztanak el egy évben.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?