Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Azerbajdzán

Akciós repülőjegyek Azerbajdzsánba

Érdekességek: Azerbajdzsán

Európa és Ázsia határán találunk egy gyönyörű és változatos országot, melyet Azerbajdzsánnak hívnak. Olajvagyonának köszönhetően a három transzkaukázusi ország leggazdagabb országa. Fővárosát, Baku ezért nevezhető a párizsi sárm és a dubaji luxus keverékének, a múlt szovjet érintésével fűszerezve.

Azerbajdzsán lakosai nagyon kedvesek és barátságosa, legfőképp a kedvességük és vendégszeretetük miatt szeretnek bele az ide látogatók ebbe az országba. Azerbajdzsánba érve a bakui hatalmas és gyönyörű repülőtér fogad minket, amely egy gyönyörű tervezői darab.

Azerbajdzsánt a zászlaján lévő három égő láng szimbolizálja, csakúgy, mint a fővárosi Lángtornyok (Flame Towers) felhőkarcolóit. Látogatásunk során ne hagyjuk ki a híres Zaha Hadid tervezte extravagáns kulturális központot, egy sétát a Kaszpi-tenger partján, vagy az egzotikus fűszervásárt a helyi piacokon.

Olcsó repülőjegyeket Azerbajdzsánba foglalhatunk budapesti, bécsi vagy prágai indulással is. Régiónkból nagyon olcsó alternatívaként szolgálnak a budapesti Wizz Air járatok.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Azerbajdzsánban

Baku

Azerbajdzsán fővárosa a párizsi sárm és a dubaji luxus keveréke a múlt szovjet érintésével fűszerezve. Baku egy eklektikus metropolisz, melynek szívében az UNESCO öröksége található, és azon túl is szuperlatívumok városa.

Míg az óváros falai mögött az élet lassan zajlik, addig a felhőkarcolók közt repül az idő. Látogassunk el abba az országba, ahol feltalálták a tüzet, nézzük meg az ún. Lángtornyokat (Flame Towers), amelyek a három égő lángot szimbolizálják, a híres Zaha Hadid extravagáns kulturális központját, tegyünk egy sétát a Kaszpi-tenger partján, vásároljunk egzotikus fűszereket a helyi piacokon.

Baku a múlt és a jelen tökéletes kombinációja, a luxus és a hétköznapi világ keveréke, az igazi utazók számára a világ egy felfedezetlen darabja.

Sok magyar utas fedezte fel már Bakut. Azerbajdzsánba olcsó járatokat leggyakrabban Budapestről és Bécsből vásárolhatunk. Közvetlenül a fővárosba a Wizz Air légitársaság kényelmes összeköttetésének köszönhetően utazhatunk Budapestről.

A bakui Heydar Aliyev nemzetközi repülőtér a főváros közelében található. Érkezésünk után azonnal magával rakad minket a szabálytalan alakja. A távolság a belvárostól mintegy 20 kilométer.

Hasznos infók Azerbajdzánról

Vízum Azerbajdzsánba

Az Azerbajdzsánba történő beutazáshoz útlevél szükséges, melynek még 3 hónapig kell érvényesnek lennie az Azerbajdzsánból történő kiutazás után. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető.

A vízum igénylésére az ASAN Visa nevű, online vízumkiadási rendszer a www.evisa.gov.az honlapon érhető el, és harminc napos, egyszeri beutazásra jogosító turista vízum igénylésére ad lehetőséget. Az ilyen úton kérelmezett vízumok díja 20.- USD (+ 3 USD szolgáltatási díj kerül felszámításra). A kérelmek 3 napon belül kerülnek elbírálásra, és e-mailben visszaigazolásra a hatóságok által.

Az időjárás Bakuban

Azerbajdzsánban kontinentális éghajlat uralkodik, enyhe telekkel, meleg nyarakkal és kevés csapadékkal az alföldön. A fagy azonban gyakori jelenség a hegyekben és az előhegységekben. Ideális alkalom ezen csodálatos ország meglátogatására a nyár. Az átlagos hőmérséklet Bakuban télen 4 ° C, nyáron 26 ° C körül mozog.

Az árak Azerbajdzsánban

A helyi pénznem az Azeri manat. Jelenleg 1 EUR = 2 AZN. A manat szó orosz eredetű (монета). Ezt a kifejezést általában az azeri és a türkmén nyelvben használták a szovjet rubelre.

Mindkét ország a Szovjetunió része volt. A legjobb, ha átváltásra amerikai dollárt viszünk magunkkal - a manatra történő pénzváltásnál így számolhatunk a legkisebb veszteséggel. Nem gond azonban sem rubelt sem eurót helyi pénznemre váltani. A pénzváltók szinte mindenhol megtalálhatók, de ajánlott nagyobb bankok fiókjait választani - mivel ott a felszámolt illeték minimális lesz.

Bakuban elegendő mennyiségű ATM működik. A bankkártyákat számos szupermarketben, étteremben és szállodában is elfogadják a fizetés során; viszont kisebb boltokban és éttermekben általában csak készpénzzel lehet fizetni.

Ha szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni az azerbajdzsáni utazásunkból, javasoljuk elolvasni tippjeinket, hogy mit érdemes látni Bakuban.

A pontos idő Bakuban

Bakuban a helyi idő három órával több, mint Magyarországon.

Egészségügy és oltások az Azerbajdzsánba utazás előtt

Azerbajdzsán nem igényel kötelező oltásokat az országba való belépéshez. Ezért elegendő a Magyaországon is kötelező oltások érvényességének ellenőrzése.

Az ország közegészségügyi helyzete jó, viszont a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott vizet kell vásárolni.

Látnivalók Bakuban

10 érdekesség Azerbajdzsánról

1
A főváros Baku körülbelül 28 méterrel a tengerszint alatt helyezkedik el, így a világ legnagyobb tengerszint alatti városa.
2
Baku két fő részből áll, a belvárosból és a régi belvárosból, mindkettő szerepel az UNESCO jegyzékében
3
Az azerbajdzsánok többsége szereti a teát. Ez az ország első számú itala, és általában körte alakú pohárból iszik
4
Azerbajdzsán a Transzkaukázus keleti részén fekszik, és csaknem 10 milliós lakosságával a régió legnépesebb országa
5
A természeti érdekességek közül a világ legnagyobb koncentrációjú sárvulkánjai, amelyek Gobustánban találhatók, és a szikla petroglifák az i.e. 8000-ig nyúlnak vissza
6
Az első írásos említés Kr.e. 3500-ból származik, az egyiptomi "Halottak könyve" Meni fáraó uralkodásának idejéből
7
A metropolisz nemcsak a múltjáról, hanem a zord szeleiről is híres, ezért "szelek városának" nevezik
8
Azerbajdzsán "kőolajországként" is ismert, amely sok turistát vonz. Végül is ki ne szeretné élőben nézni a "fekete arany" bányászatát
9
Azerbajdzsán lakosságának nagy része Oroszországból származik, illetve ugyanennyi arab lakik itt
10
Azerbajdzsán érdekes vonása a kultúrák keveredése. Ez egy nagyon liberális muszlim ország, és azon kevesek egyike, ahol alkoholt lehet vásárolni. A muszlimok még Azerbajdzsánban sem fogyaszthatnak alkoholt, de tolerálják
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?