Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Praslin

Akciós repülőjegyek Praslin-szigetre

Érdekességek: Praslin-sziget

A Seychelle-szigetek népszerű úti cél a turisták körében, Praslin pedig az egyik legszebb sziget mind közül. A Seychelle-szigetek jellegzetesen fehér homokos partjait az Indiai-óceán meleg vize mossa. Nem kell menekülnie a forró nap elől, húzódjon be a magas pálmafák árnyékába, és élvezze a tökéletes nyaralást.

Ha ellátogat Praslin-szigetre, megtekintheti az egyik legszebb partot, az Anse Laziót is. A szigeten a buja erdő közepén egy vízesés található, amelyről nem írnak az útikalauzok. Praslin szigetén nő egy értékes pálmafaj, amely kizárólag ezen a szigeten lelhető fel. Ezen a fán teremnek a világ legnagyobb kókuszdiói, amelyek kb. 30 kilogrammosak, és akár 51 centiméteresre is megnőnek Ritkán találni olcsó repülőjegyet Praslin szigetére.

Hazánkból nem indul közvetlen járat a szigetre, de egy átszállással repülhet a Turkish Airlines, az Emirates, a flydubai vagy az Air France légitársaságok járataival az Air Seychelles együttműködésével. A repülőút megközelítőleg 15 óra hosszú.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók a Seychelle-szigetekről

Vízum a Seychelle-szigetekre

A szigetekre való belépéskor szüksége van útlevélre, retúr repülőjegyre, a szállást igazoló papírokra, illetve legalább elegendő készpénzre, 150 amerikai dollárra per fő egy napra. Ha fél éven belül nem tölt 90 napnál többet a szigeteken, nincs szüksége vízumra.

A Seychelle-szigetek időjárása

A Seychelle-szigetek a trópusi éghajlati övben fekszenek. Az esőerdőknek köszönhetően az éghajlat kiegyensúlyozott, párás, napközben a hőmérséklet 24–30 °C között mozog egész évben. A leghűvösebb hónapok a július és az augusztus.

Májustól novemberig a legkellemesebb az időjárás, amikor kellemes, délnyugati szél fúj. A legnagyobb forróság a decembertől április tartó időszakra jellemző, amely márciusban éri el csúcspontját. A hőmérséklet azonban ritkán emelkedik 31 °C fölé.

A Seychelle-szigetek árai

A szigeteken használatos pénznem a seychelle-i rúpia (SCR).

Szállást keres a Seychelle-szigeteken? Nehéz választani az óriási kínálatból. A szállodák árait ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat. Ne számoljon a bankautomatákkal, ugyanis csak a fővárosban, esetenként a néhány másik városban fordulnak elő. Kártyával csak a legnagyobb szupermarketekben lehet fizetni, ezért ajánlatos már a repülőtéren beváltania a pénzét.

Ha autóval szeretné bejárni a szigetet, érdemes a repülőtéren kölcsönözni. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást.

Védőoltások beadása a Seychelle-szigetekre való utazás előtt

Ha a Seychelle-szigetekre utazik, nincs szüksége védőoltásokra. Ha olyan országból érkezik, ahol előfordul a sárgaláz, kérhetik, hogy mutasson fel igazolást arról, hogy megkapta a szükséges védőoltást.

Hány óra van a Seychelle-szigeteken?

5 óra az időeltérés a Seychelle-szigetek és Magyarország között.

Repülési érdekességek Praslin-szigeten

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Praslin-szigetre mindössze 768,00 € volt?

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni a Seychelle-szigeteken?

10 érdekesség a Seychelle-szigetekről

1
A Seychelle-szigetek 115 kisebb-nagyobb szigetből állnak. A fő sziget Mahé, melynek fővárosa Victoria
2
1903-ig Mauríciusról kormányozták a Seychelle-szigeteket
3
Habár a szigeten a világ szinte minden rassza és kultúrája megfordul, mégis a római-katolikus vallás az uralkodó. A lakosok 87%-a keresztény
4
A Seychelle-szigetek a világ legősibb helyei közé tartoznak. Az óceánok közepén álló, elhagyatott szigetek állítólag a világ legrégebbi helyei
5
A világ legnagyobb magja az itt termő Lodoicea Maldivica pálmából származik, emellett néhány virágfajta is kizárólag ezeken a szigeteken nő
6
Praslin szigetén nő egy értékes pálmafaj, amely kizárólag ezen a szigeten lelhető fel. Ezen a fán teremnek a világ legnagyobb kókuszdiói, amelyek kb. 30 kilogrammosak, és akár 51 centiméteresre is megnőnek
7
A szigetek lakosságát a rabszolgák utódai, kínaiak, britek és más nemzetek alkotják
8
A franciák a francia politikus és pénzügyminiszter, Jeane Moreau de Sechelles után nevezték el a szigeteket
9
A Seychelle-szigetek különlegessége, hogy a helyi gazdaság alapja a luxus turizmus, illetve az üzletemberek bejövetele, akik a helyi törvényeknek és az alacsony adóknak köszönhetően itt alapítanak céget
10
A világ legnagyobb teknősbékája, Esmeralda 304 kilogrammos és a Bird-szigeten él
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?