Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Omán

Akciós repülőjegyek Ománba

Érdekességek: Omán

Omán korántsem örvend olyan népszerűségnek, mint a közeli luxusmetropoliszok, Dubai és Abu Dhabi. És ez így van rendben. Omán nem engedett a tömegturizmusnak, és így tudta megőrizni egyedi kultúráját. Az országban nem találni olyan turistákat, akik tucatnyi látványosságok után sietnek, Omán a tapasztalt utazók célpontja.

Az Arab-félsziget békés oázisa, és négymillió ománinak ad otthont. Az ajánlat különösen az igényes utazókat fog kedveskedni. Bár Omán közelebb van mint Thaiföld vagy Mauritius, ugyanolyan egzotikusnak számít. A szolgáltatások rendkívül magas színvonalúak, és az itt található strandok könnyen versenyezhetnek Hawaii és Brazília strandjaival. A szultanát természeti tája annyira egyedi, hogy nehéz összehasonlítani más országokkal. Omán teljesen különbözik szomszédaitól. És teljesen elvarázsol minket is.

Salalah környéke Dhofar régióban ellentében áll az ország többi részeivel. Salalahban született Omán szultánja, az ország legfontosabb embere, akit az ománok mindenekelőtt értékelnek. Homokos strand a pálmafák árnyékában a sivatagi dűnék közelében. A Salalah mögötti hegyek felfogják a csapadékot, lehetővé téve ezáltal azon fák növekedését, melyekből a világ piacain értékesítésre kerülő híres füstölők készülnek. A város modernségével és tágasságával emeli ki a természet drámaiságát. Salalah a legjobb hely a kikapcsolódásra és a régió körüli kirándulásokra.

Olcsó repülőjegyeket Ománba foglalhatunk budapesti, pozsonyi és bécsi indulással is. Kövessük figyelemmel a flydubai, Turkish Airlines, Pegasus, Qatar Airways vagy Emirates légitársaságok kedvező ajánlatait a Pelikán oldalán!

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Ománban

Muscat (Maszkat)

Omán fővárosa gazdag történelemmel büszkélkedhet. Látványos színes souq-ok (piacok) várnak, ahol mindig van mit felfedezni, különféle ízeket kipróbálni, és a sokrétű kultúra, melyet minden bizonnyal értékelni fogunk.

A nagyváros a bódító romantika és a gazdag történelem ötvözete. Adrenalin-élményért irány a hatalmas hegyek, a végtelen sivatag vagy a temérdek homokos partok egyike!

A város építészetének keveréke a viharos időktől a mostani modern időszakig tartó útjának történetét meséli el. A 16. századi Al Jalali erődtől - mely egész a kikötőig húzódik, az 1972-ben épült tengerparti kék-fehér palotáig.

A kikötővárosban csendes kerteket, souq piacokat és élénk halpiacot járhatunk be. Egy ilyen hagyományos arab piac a Muttrah Souq, eredetileg egy halászfalu, amely terjeszkedése során a jelenlegi főváros részévé vált. Megtalálhatjuk az arab világ szinte minden kincsét - fűszereket, parfümöket, textíliákat, ékszereket, sőt ománi ezüstöt és aranyat is.

Olcsó repülőjegyeket Muscatba (Maszkat) budapesti, pozsonyi és bécsi indulással is foglalhatunk. Ne maradjunk le a Pelikán oldalán a flydubai, Emirates, Turkish Airlines, Qatar Airways vagy Pegasus légitársaságok akciós ajánlatairól!

Hasznos infók Ománról

Úti okmányok és vízum Ománba

A beutazáshoz útlevélre és vízumra lesz szükség. Az útlevél elvárt érvényessége a kilépéstől számítva minimum 6 hónap. Magyar állampolgárok oda-visszaútra szóló repülőjegy, szállásfoglalás és egészségügyi biztosítás birtokában 14 napos időtartamra vízummentesen utazhatnak az országba. Bővebb információkért szükséges felkeresni az Ománi Szultánság bécsi nagykövetségét.

Az időjárás Ománban

Omán viszonylag változatos éghajlattal rendelkezik. A partvidéket nagyon meleg és párás idő jellemzi, a szárazföldi éghajlat viszont nyáron száraz, 50 fokot meghaladó trópusi hőmérséklettel.

Omán egész éves úti cél, így bármikor érdemes ellátogatni, átlagosan nagyon magas, 35 fokos hőmérséklet fog várni minket.

Mikor érdemes ellátogatni Ománba? Különösen októbertől áprilisig-májusig javasoljuk, amikor kissé hűvösebb, 30 Celsius fok körüli hőmérséklettel számolhatunk.

Az árak Ománban

Omán hivatalos pénzneme az Ománi Riál (OMR). A pénzváltók szinte mindenhol rendelkezésre állnak, ajánlott viszont amerikai dollárral érkezni, melyet általában jobb árfolyammal váltanak az euróhoz képest.

Az európai kiadású bankkártyákat elfogadják boltokban, éttermekben és szállodákban egyaránt. Az ATM-ek minden nagyobb városban megtalálhatók.

Az árak nagyjából megegyeznek a magyarországi árrakal, a legolcsóbbnak az üzemanyagot találhatjuk. Az szállás egyéni szervezésben viszonylag drága lehet, előnyös a szállodai ajánlatokat és repülőjegyeket egy utazási csomagként nézni, melyek gyakran étkezéssel együtt vásárolhatók meg, és verhetetlen áron érhetők el.

A legkényelmesebb közlekedési forma a busz, a taxik viszonylag drágák.

A pontos idő Ománban

A Magyarország és Omán közötti időeltolódás + 3 óra.

Egészségügy és oltások Ománban

Az egészségügyi ellátás rendkívül színvonalas, az ellátás külföldiek számára térítésköteles, ezért javasolt az utazási egészségbiztosítás megkötése.

Fertőző betegségektől nem kell tartani, kötelező elvárt védőoltás nincs, viszont az alábbi védőoltások felvétele javasolt:

  • Hepatitis A elleni védőoltás
  • Hepatitis B elleni védőoltás
  • Torokgyík-szamárköhögés-tetanusz (Di-Per-Te) elleni védőoltás
  • Hastífusz elleni védőoltás
  • Veszettség elleni védőoltás

Látnivalók Ománban

10 érdekesség Ománról

1
Omán az arab világ legrégebbi független állama
2
Az ország elhatárolódik a terrorizmus bármely formájától, nincsenek terrorista csoportok
3
Omán az egyik legjobb arab ló-tenyésztő a világon
4
Ománban a nemzeti ital a kávé
5
Ománban a bűnözés szinte nem létezik
6
Omán rendelkezik a leghosszabb ideig tartó uralkodóval a Közel-Keleten
7
Omán a világ legnagyobb hajógyártója
8
Ománban négy UNESCO Világörökségi helyszín található
9
Ománt egyszer a portugálok megpróbálták gyarmatosítani
10
A turizmus hamarosan az ország GDP-jének legerősebb elemévé válik
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?