Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Mumbai

Akciós repülőjegyek Mumbaiba

Érdekességek: Mumbai

India legnagyobb városa és egyben legforgalmasabb közlekedési csomópontja. Mumbai a mintegy 20,5 millió fős lakosságával a legnépesebb indiai, és ezzel egyidejűleg a világ 4. legnépesebb városának számít. India Mahárástra államának fővárosa, ugyanakkor az egész ország kereskedelmi központja is. A város GDP-je meghaladja az egész dél-, közép- és nyugat-ázsiai értékeket. Nem csoda, hogy Mumbai ebből kifolyólag egyben a leggazdagabb és legdrágább város Indiában. Az indiai film- és televízióipar - sőt mi több, a híres Bollywood otthona!

Üdvözöljük a színes Mumbaiban, az óriási kontrasztok városában. Az egyik oldalon a leggazdagabb indiaiak luxusnegyedei, a másik oldalon a nyomornyedek láthatók, pont mint a bollywoodi Gettómilliomos című filmben.

Mumbai vonattal India szinte minden pontjából megközelíthető. A vonatok Dél-, Kelet- és Észak-Indiából is a Chhatrapati Shivaji Terminus, Dadar Terminus vagy Kurla Terminus állomásokra érkeznek. Egy ilyen vonatutazás során élheti át az ember igazán a híres autentikus Indiát.

A Mumbai Chhatrapati Shivaji nemzetközi repülőtér mintegy fő kapuként szolgál az egész világról Indiába érkezők részére. Több légitársaság indít nemzetközi járatokat, mint például a Lufthansa, Emirates, British Airways vagy Turkish Airlines. Közvetlen járatot a mi környékünkről nem találunk, de egy átszállással olcsó repülőjegyeket vásárolhatunk a fentebb említett légitársaságok járataira.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók Indiáról

Szükséges a vízum igénylése Indiába?

India 160 állam, köztük Magyarország állampolgárai részére is elérhetőve tette az elektronikus vízumigénylés lehetőségét az e-tourist, e-business és az e-medical kategóriában.

Az 1 hónapos e-turista vízum 30 napig érvényes, és a vízum kiállításától kezdve maximum kétszeri belépésre jogosít.

Az indiai turistavízumhoz a következők szükségesek:

  • az Indiába való belépéskor még legalább 6 hónapig érvényes útlevél
  • az útlevélben legalább két üres oldal, ahova a vízum elhelyezhető
  • a kitöltött elektronikus kérvény nyomtatott formában
  • 2 db igazolványkép (5x5 cm méretben)
  • az indiai kinttartózkodás idejére elegendő pénzeszközt igazoló banki kivonat
  • repülőjegyek
  • útiterv (szállodai ill. transzfer vouchereket, belépőjegyeket stb.), tehát minden dokumentumot, amivel igazolni lehet az utazást
  • 30 800 Ft vízum díj
  • az utazás teljes időtartamára kitérő utasbiztosítás igazolás

A pontos leírást a következő honlapon találják.

Milyen időjárás jellemzi Indiát és melyik évszakban ajánlott utazni?

India megismerésére, ill. Újdelhi és környékére a téli hónapokban javasolt utazni, tehát decembertől márciusig. Napközben nincs olyan nagy meleg, és az éjszakák is kellemesebbek. A hőmérséklet februárban kezd el növekedni. Júliustól novemberig India területének túlnyomó részére esős, monszun időszak jellemző.

Milyen árakkal számolhatunk Indiában?

Az Indiába való utazás összköltségeinek legnagyobb részét a repülőjegy és a vízum alkotja. Minden más kifejezetten olcsónak számít Indiában. Legyen szó a közlekedésről, étkezésről vagy a látnivalókról. Egy jó tervezéssel gond nélkül bele lehet férni a napi maximum 7-8000 Ft/ fő keretbe. Indiában fantasztikusak az utcai ételek - ahova néz az ember, mindenhok kitűnő fogásokat találni. Fontos tudni, hogy az indiaiak 70%-a vegetariánus.

A közlekedés rendkívül sokrétű, és hatalmas élménynek számít a busszal vagy vonattal való utazás. Könnyen megtörténhet, hogy egy 300 km-os távot egy hihetetlen 10 órás időtartam alatt tesz meg az ember. Az indiai vonatozást azonban vétek volna kihagyni. Ezen kívül, Indiában számos utazóval oszthatja meg az ember az élményeit, akik az egész világról érkeznek ide.

Az árak? Összehasonlításképpen, egy hónap Indiában árban nagyjából egy két hetes horvátországi tartózkodásnak felel meg. Sőt mi több, az alkudás kedvelői képességüket Indiában egy teljesen új szintre emelhetik.

Ha olcsó szállást keres Indiában, javasoljuk figyelmébe a Pelikán ajánlatait.

Mennyi a pontos idő Indiában?

A Magyarország és India (Újdelhi) közti időeltolódás + 5,5 óra.

Milyen védőoltások javasoltak az Indiába történő utazás előtt?

Az Indiába történő utazás előtt ajánlanánk figyelmükbe néhány fontos védőoltást, a higiénia ugyanis sok helyen nagyon rossz vagy nem megfelelő. Javasoljuk legalább a hepatitisz A és B elleni vakcínát, illetve a tetanusz elleni oltást. A sárgalázzal fertőzött országokból utazóktól kérik a sárgaláz elleni védőoltásról szóló érvényes igazolást.

Repülési érdekességek Mumbaiban

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

10 érdekesség Indiáról

1
Vallási vagy személyes okokból kifolyólag India egyes régióiban a lakosság mintegy 20-40%-a vegetariánus
2
Indiában, 2444 méterrel a tengerszint felett található a világ legmagasabban elhelyezkedő krikettpályája
3
Az indiai rúpiát tilos az ország határain kívül vinni
4
Az indiai feleségek birtokolják a világ összes aranyának 11%-át. Ez több, mint az USA, a Nemzetközi Valutaalap, Svájc és Németország tartaléka együttvéve
5
India 1,2 milliárd emberrel a világ legnagyobb demokráciája
6
Az első gyémántokat a mai India területén találták
7
Az elefántoknak saját fürdőjük van Indiában
8
Indiában él együtt a világ legnagyobb családja. A férfi családfő 39 nővel és 94 gyermekkel él együtt
9
Az első indiai rakétát kerékpárral szállították
10
Az indiai naptárnak 6 évszaka van
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)