Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Kenya

Akciós repülőjegyek Kenyába

Érdekességek: Kenya

Kenyát a Föld utolsó paradicsomának vagy az élet bölcsőjének is nevezik. Itt találhatók a világ legnagyobb és legjobban megőrzött természeti parkjai, melyek mindegyikében számos ritka állatfaj él. 56 nemzeti parkban és rezervátumban Kenya a vadon élő állatok legrégebbi képviselőit rejti a Földön.

Kenya azonban az Indiai-óceán egyik legszebb strandjairól és kiváló búvárkodási körülményeiről is híres.

Kenyában éjszakázhatunk egy sátorban a szafarin, vagy luxusszállodák egyikében is nyugovóra térhetünk. Az ország kiváló turisztikai infrastruktúrával rendelkezik, és Afrika egyik legbarátságosabb lakosaival.

Olcsó repülőjegyekre Kenyába könnyen akadhatunk akár Budapestről is. Egy átszállással olyan népszerű légitársaságokkal repülhetünk, mint a Qatar Airways, a Turkish Airlines, az Emirates, a KLM vagy a Lufthansa.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Kenyában

Nairobi

Kezdjük meg felfedező utunkat a kenyai Nairobi varázslatos világába, tele papagájokkal, pávákkal és majmokkal, valamint oroszlánokkal és hiénákkal, amelyeket időnként a csodálatos Nairobi Nemzeti Park közelében hallhatunk.

A főváros, amely megosztja teret a vadon élő állatokkal. Ez tökéletesen jellemzi azt a kivételes helyet, mint amilyen kétségtelenül Nairobi. Az egykori békés gyarmati város az utóbbi években vált nyüzsgő nagyvárossá. 440 km-re északnyugatra fekszik Mombasa kikötőjétől, majdnem 1800 m tengerszint feletti magasságban. Nagyszerű kiindulópont a helyi afrikai táj felfedezéséhez. Különösen népszerűek az afrikai szafarik, a zsiráfközpont, de a gyönyörű tengerparti üdülőhelyek vagy a búvárkodás is.

Olcsó járatokat Nairobiba Bécsből, Budapestről és Prágából foglalhatunk. Egy átszállással olyan népszerű légitársaságokkal is repülhetünk Kenyába, mint a Qatar Airways, az Emirates, a Lufthansa, a Turkish Airlines vagy a KLM.

Mombasa

Kenya második legnagyobb városa és az ország legfontosabb tengerparti városa. Mombasa rendkívül vonzó turisztikai célpont gyönyörű strandjainak, víz alatti parkjának és az óváros nevezetességeinek köszönhetően, amelyek közül kiemelkedik az UNESCO listáján szereplő Fort Jesus erőd.

Mombasát Európa részére a portugál navigátor, Vasco da Gama fedezte fel 1498-ban. Évről évre több magyar turista is felfedezi. A türkizkék tenger a fehér korallzátonyokkal teli partszakaszt határolja. Számos népszerű szállodát és apartmant találhatunk itt, és az éjszakai életet kedvelők is élvezni fogják ezt a várost, mely itt napirenden szerepel, de sokkal nyugodtabb hangulatban, mint a fővárosban, Nairobiban.

Kedvező áron foglalhatunk repülőjegyeket Mombasába Bécsből, Budapestből és Prágából is. Közvetlen járat Mombasába a közeli repülőterekről nincs működtetve. Egyetlen átszállással azonban kényelmesen utazhatunk olyan híres légitársaságokkal, mint a Turkish Airlines, a Qatar Airways vagy az Air France.

Hasznos infók Kenyáról

Az időjárás Kenyában

Kenyában viszonylag sokszínű az éghajlat. Általánosságban azonban olyan országnak tekinthető, ahol egész évben nyaralhatunk, és mindig nagyon meleg időjárással számíthatunk.

Ha szafarira készülnénk, javasoljuk, hogy a látogatást január és március közötti időszakra tervezzük be, amikor az időjárás javarészt száraz. Az esős évszak általában március közepétől júniusig és októbertől decemberig tart.

Márciustól májusig a legmagasabb hőmérsékletet és a legtöbb csapadékot tapasztalhatjuk itt. Az átlagos éves hőmérséklet Kenyában 29 és 34 Celsius fok között mozog.

Úti okmányok és vízum Kenyába

A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább még hat hónapig érvényesnek kell lennie. Vízum beszerzése szükséges. 2021. január 1-től Kenya teljesen átállt az elektronikus vízumrendszerre. A vízum meglétét a a légitársaságoknak már a kiindulás szerinti reptéren ellenőrizniük kell, annak hiánya esetén, nem engedhetik az utasokat felszállni a repülőre.

Az árak Kenyában

Kenya hivatalos pénzneme a kenyai shilling.

Kenyában az átlagos fogyasztói árak alacsonyabbak, mint Magyarországon. Körülbelül az ötödével alacsonyabbak.

Biztonsági és elővigyázatossági okokból ne viseljünk ékszereket, és ne tartsunk magunknál nagy mennyiségű készpénzt. Kis pénzzsebek használata és a ruházat alatti dokumentumok hordása ajánlott.

Hotelt keresünk Kenyában? Szállást nagyon olcsón találhatunk, csupán pár száz forintért éjszakánként. A szállások árait a Pelikán oldalán keresztül ellenőrizhetjük.

A pontos idő Kenyában

A Kenya és Magyarország közti időeltolódás + 1 óra.

Egészségügy és oltások Kenyában

Sárgaláz, hepatitis A és B, gyermekbénulás, tífusz és kolera elleni oltások ajánlottak kenyai utunk előtt. A tengerpartra utazva elengedhetetlen a szúnyogriasztó- és ölő szerek alkalmazása, illetve a maláriaellenes gyógyszerek szedése.

Csak palackos víz fogyasztása ajánlott.

Látnivalók Kenyában

10 érdekesség Kenyáról

1
Kenya fővárosában és legnagyobb városában csaknem négymillió lakos él
2
A világ legjobb futóinak többsége Kenyából származik
3
Nairobiban virágzik a kereskedelem, számos nemzetközi szervezet székel itt, köztük az ENSZ is
4
A főváros 1795 méter tengerszint feletti magasságban fekszik az ország déli részén
5
Karen Blixen dán író életének egy részét Nairobiban töltötte, és kenyai tartózkodása alapján írta a Volt egy farmom Afrikában című könyvét
6
Mombasa saját szigetén terül el, amely több hídon keresztül kapcsolódik Afrikához
7
Kenyát az országának legmagasabb csúcsáról nevezték el (5199 m tengerszint feletti magasságban), ami fordításban a fényesség csúcsát jelenti
8
Kenya Afrika keleti partvidékén található. Az Egyenlítő az ország közepén halad keresztül
9
A múltban a vasút jelentős szerepet játszott Nairobi és egész Kenya fejlődésében
10
A Nairobi Nemzeti Parkban van egy emlékmű az 1989-es év emlékére, amikor az akkori kenyai elnök 12 tonna elefántcsontot és orrszarvút égetett el a helyszínen, hogy megmutassa az orvvadászoknak és a világnak, hogy Kenya valóban komolyan gondolja természetének védelmét
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?