Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Kambodza

Akciós repülőjegyek Kambodzsába

Érdekességek: Kambodzsa

Lélegzetelállító egzotikus ország, amely temérdek természeti csodájával, viharos történelmével és tökéletes strandjaival elnyeri az ide látogatók tetszését. Ahogy a címből megtudhattuk, igen, ez Kambodzsa. A khmerek földje, amely még mindig nem olyan turistáktól nyüzsgő hely, mint Thaiföld vagy Vietnam. Kiváló kombinációja az olcsó strandolással összekötött utazásnak és az ismeretlen felfedezésének.

Az ország, amelyet a hetvenes években szinte megtizedelt a világ egyik legkegyetlenebb diktatúra-rendszere, lassan felépül sötét múltjából, és a kapitalizmus útjára lép. Ezért vélhetünk felfedezni olyan kontrasztokat a fővárosban, Phnom Penh-ben, melyek Ázsiában teljesen elterjedtek. A város egyik részén luxusszállodák és a legújabb autók képe fogad, a másik részén pedig a szegény és zsúfolt utcák tekintenek ránk vissza szomorúan.

Siem Reap, Phnom Penh, Koh Kong. A közelünkben működő nemzetközi repülőterekről olcsó repülőjegyeket foglalhatunk Kambodzsába. Igaz, közvetlen járatokat nem működtetnek, de egy átszállással kényelmesen repülhetünk olyan légitársaságokkal, mint a Qatar Airways, az Emirates, az EVA Air vagy a Thai Airways.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Kambodzsában

Phnom Penh

Lélegzetelállító egzotikus ország, amely temérdek természeti csodájával, viharos történelmével és tökéletes strandjaival elnyeri az ide látogatók tetszését. Ahogy a címből megtudhattuk, igen, ez Kambodzsa. A khmerek földje, amely még mindig nem olyan turistáktól nyüzsgő hely, mint Thaiföld vagy Vietnam. Kiváló kombinációja az olcsó strandolással összekötött utazásnak és az ismeretlen felfedezésének.

Az ország, amelyet a hetvenes években szinte megtizedelt a világ egyik legkegyetlenebb diktatúra-rendszere, lassan felépül sötét múltjából, és a kapitalizmus útjára lép. Ezért vélhetünk felfedezni olyan kontrasztokat a fővárosban, Phnom Penh-ben, melyek Ázsiában teljesen elterjedtek. A város egyik részén luxusszállodák és a legújabb autók képe fogad, a másik részén pedig a szegény és zsúfolt utcák tekintenek ránk vissza szomorúan.

Ha Kambodzsába megyünk, ne kövessük el azt a hibát, amelyet az emberek körülbelül 90%-a követ el. A legtöbb turista csak a világhírű Angkor Wat templomegyüttes felé veszi az irányt, amely az ország északnyugati részén található, viszont kevés ember utazik délre. Miért kellene irányt váltanunk? Például azért, mert mintegy 430 kilométer hosszú partvidék vár minket délen. Nem mellesleg a helyi strandok szépsége bekerült a National Geographic skálájába, valamint a Forbes magazinba is, mely csak Kambodzsából hármat sorolt ​​be a 22 legszebb ázsiai strandok közé. Pattanjunk robogóra, és nézzünk meg belőlük, amennyit csak lehet!

Kambodzsa Délkelet-Ázsia az egyik leglátogatottabb úti célja. A magyar utasok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, akik egyre gyakrabban utaznak ide. A közelünkben működő nemzetközi repülőterekről olcsó repülőjegyeket foglalhatunk Kambodzsába.

Közvetlen járat egyelőre nem létezik. Egy átszállással viszont kényelmesen repülhetünk olyan légitársaságokkal, mint az EVA Air, Thai Airways, Austrian Airlines, China Airlines vagy két átszállással a Qatar Airways illetve a Turkish airlines légitársaságokkal. Az átlagos repülési idő 16 óra.

Siem Reap

Siem Reap valószínűleg Kambodzsa legforgalmasabb városa. Gyakran becezik Kambodzsa Las Vegas-ának. Kétségtelenül az ország leglátogatottabb városa, mivel körülbelül 6 km-re található Angkor Wat híres templomkomplexumától. A kambodzsai turizmus egyre nagyobb lendületet kap, és turisták milliói látogatják meg a helyet évente. Folyamatosan épülnek itt új szállodák, bárok, éttermek, bankok, piacok, ez egyfajta csoda az országban. Az ország többi része ugyanis teljesen másképp néz ki.

Hogyan lehet minél többet kihozni a Siem Reap-i látogatásból? Igaz, hogy a közlekedés nagyon olcsó és a turisták főleg a tuk-tukot használják. Ha azonban vegyülni szeretnénk a helyiekkel, és betekintést nyerni a helyiek valós életébe, válasszuk a kerékpártbérlést (lakattal), és járjuk be a kevésbé zsúfolt szűk utcákat. A bérlés nem egy drága mulatság, és egy bicikliút során sokkal többet látatunk, mint hagyományos gépjárművel..

Olcsó repülőjegyeket Siem Reapbe találunk a közeli nemzetközi repülőterekről induló járatokra. A legjobb légitársaságok, mint például a Thai Airways repülnek ide. A közeli repülőterekről nincs közvetlen járat Siem Reapbe.

Sihanoukville

Ez a gyönyörű strandokkal rendelkező kisváros talán az egyetlen ismert kambodzsai tengerparti úti cél. Egy nagyon kellemes állomás a Thaiföldre vezető úton Koh Kongon keresztül. Sihanoukville szintén kiváló kiindulópont Koh Rong sziget meglátogatásához.

Sihanoukville strandjai lélegzetelállítóak, és ami a legfontosabb, szinte kihaltak. Összesen négy strandja van - Ochheuteal, Sokha, Independence és Victory. Sihanoukville-ben azonban van egy kikötő is, ezért a pihenésünket töltsük valahol távolabb ettől a helytől. Sihanoukville-től szintén nagyon közel van a Ream Nemzeti Park.

A város korábbi neve Kompong Som. A várost Norodom Sihanouk volt királyról nevezték el.

Olcsó repülőjegyeket Sihanoukville-be bécsi, budapesti és prágai indulással is találhatunk. A közeli nemzetközi repülőterekről nincs közvetlen járat Sihanoukville-be, de kényelmesen utazhatunk egy-két átszállással. Csak tekintsük meg az Austrian Airlines, a Thai Airways, a Qatar Airways, az Emirates vagy a China Airlines akcióit a Pelikánon. A nemzetközi repülőtér Sihanoukville közelében található.

Koh Rong

Lehet, hogy nem túlságosan ismert sziget, de kambodzsai utunk során biztosan nem hagyhatjuk ki. Miért? Koh Rong rendkívül egzotikus, de még mindig nagyon nyugodt hely. Az ottani strandok biztos elvarázsolnak majd fehér homokukkal és tiszta vízükkel.

Hogyan juthatnunk el Koh Rong-ra? Nagyon egyszerűen. Csak annyit kell tennünk, hogy Sihanoukville-be repülünk, és onnan motorcsónakkal folytatjuk utunkat. Az út körülbelül 20 dollárba kerül, és hozzávetőlegesen 30 percet vesz igénybe.

A legtöbb szállás közvetlenül a tengerparton található, aminek biztos örülünk. A Koh Rong szállásainak ára valamivel magasabb, mint általában Kambodzsában, de kompenzálhatjuk azt az ételek árával, amik itt nagyon olcsók. Béreljünk robogót, vagy fizessünk ki egy vízitaxit, és járjuk be az egész szigetet, megéri!

Hasznos infók Kambodzáról

Vízum Kambodzsába

A vízum beszerezhető érkezéskor a nemzetközi repülőtérre. Az útlevél érvényessége legalább 6 hónappal kell, hogy meghaladja a Kambodzsából tervezett elutazás időpontját. A turista célú beutazásra szóló vízum egyszeri belépésre jogosít, érvényességi ideje 30 nap.

Az időjárás Kambodzsában

Kambodzsa viszonylag közel van az Egyenlítőhöz, ami azt jelenti, hogy egész évben nagyon vonzó a levegő és a víz hőmérséklete szempontjából. Délkelet-Ázsia fő szezonja általában november közepén kezdődik és március utolsó hetében ér véget. Áprilisra és májusra a csapadék gyakoribb előfordulása jellemző, de a levegő hőmérséklete is emelkedik. A nyári hónapokban magas a levegő hőmérséklete, de rövid és intenzív esőzések is előfordulnak. Ahogy közelednek a téli hónapok, annál nyugodtabb az időjárás és növekszik a turisták száma.

Tippünk: Ha főszezonban szeretnénk utazni, válasszuk a februárt vagy a márciust, a repülőjáratok és a szállás szempontjából ez a legvonzóbb időszak. Ha kevesebb turistával szeretnénk találkozni a tengerparton, alacsonyabb árakat, és nem bánuk ha néha esik az eső, válasszunk időpontot a főszezonban kívül (április - október).

Az árak Kambodzsában

Kambodzsában két pénznem is használható a Kambodzsai Riel és az amerikai dollár. 1 dollár körülbelül 4000 Riel. 2000 Ft éjszakánként? Ha úgy döntünk, hogy egy vendégházban szállunk meg, ez nem jelent problémát.

Szállást keres Kambodzsában? A szallas.pelikan.hu oldalakon a legkedvezőbb szállásokat találjuk, legyen szó hosztelről, apartmanról, hotelről vagy egyéb más típusú szállásokról. Közvetlenül az oldalon összehasonlíthatjuk a szállások árait, illetve a foglalást is elkészíthetjük.

Ha autót szeretnénk bérelni, javasolt azt a repülőtéren átvenni. A Pelikánon keresztül pedig előre lefoglalhatjuk.

Egészségügy és oltások Kambodzsába utazás előtt

Az egészségügyi infrastruktúra Kambodzsában elmaradott, az orvosi, egészségügyi ellátás alacsony színvonalú.

Kötelező védőoltás abszolválása nem szükséges a beutazáshoz, ajánlott viszont a sárgaság elleni oltás.

A pontos idő Kambodzsában

A Magyarország és Kambodzsa közti időeltolódás + 6 óra.

Látnivalók Kambodzában

10 érdekesség Kambodzsáról

1
Angkor Wat temploma több építőanyagból épült, mint az összes egyiptomi piramis együttvéve, és területe a legnagyobb dicsőség idején meghaladta Párizs mai területét
2
Nagyon fontos odafigyelni Kambodzsában a hagyományos ételekre! Ezek ugyanisan sokban különböznek az általunk megszokott európai ételektől. A hagyományos finomságok közé tartoznak például a sült tarantula, a béka és a bébikrokodilok
3
Az állatokhoz fűződő szeretete ellenére Kambodzsa híres a nagymértékű erdőirtásáról, ami évente átlagosan 2000 km2 erdőt jelent
4
A kambodzsai újév nemzeti ünnep, mely nem egyezik a világ más országaiban megszokott időponttal. Az újévet Kambodzsában április 13-án vagy 14-én ünneplik
5
Kambodzsában a születésnapok nem számítanak különleges alkalomnak. Az igazság az, hogy ennek az országnak a kultúrájában a születésnapokat egyáltalán nem ünneplik
6
"A sötétség ura", ahogy Pol Potot hívták, diktatúrája alatt Kambodzsa lakosságának egyharmadát meggyilkolta
7
Kambodzsában már régóta tudják, hogy a vadállatok nem tartoznak a cirkuszba. A bizonyíték a Phare Circus, amely az akrobatika, a színház, a tánc és a zene területéről érkező tehetséges fiatal művészeket tömöríti
8
Mint minden kultúrának, Kambodzsának is megvannak a maga etikai szabályai és normái. Míg a nyugati világban a kiálló középsőujj gesztusát sértőnek tekintik, Kambodzsában az a legdurvább, ha ujjunkkal a tenyerünkbe csapunk
9
Kambodzsa neve minden vezetőváltás során megváltozott. A név azonban 1993 óta nem változott, azóta Kambodzsa a Kambodzsai Királyság
10
Hogy néz ki egy tipikus kambodzsai autópálya? Akár egy csendes, poros út is lehetne
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)