Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Kaadedhdhoo

Akciós repülőjegyek Kaadedhdhoóba

Érdekességek: Kaadedhdhoo

Kaadedhdhoo a szigetcsoport déli részén található. A kis szigetnek saját repülőtere van, ahová a regionális légitársaságok belföldi járatai érkeznek. A repülőtér 1993-ban nyitotta meg kapuit.

Ha a Maldív-szigetekre, Gáfu Dálu atollra utazol, esetleg valahová a közelbe, nagy a valószínűsége, hogy a regionális járatokkal erre a repülőtérre érkezel majd.

Olcsó repülőjegyet keresel a Maldív-szigetekre? Budapestről, Bécsből, Pozsonyból vagy Prágából kedvező áron repülhetsz, de az utazók körében népszerűek az olyan távolabbi repülőterek is, mint Róma, Velence, Milánó vagy Krakkó. Sokak számára fontos tényező a repjegy ára, mások pedig a kényelmes fedélzeti kiszolgálás és a gép indulásának és landolásának ideje alapján döntenek.

Az Emirates légitársasággal kényelmesen repülhetsz Budapestről, Bécsből, illetve Prágából, mindössze egy átszállással Dubajban. A repülőjegy ára magába foglalja a feladott poggyász (20 kg) árát is. Az Emirates legnagyobb konkurense, a Qatar Airways szintén indít járatokat Budapestről, Bécsből és Prágából, egy átszállással Dohában. A repülőjegy ára szintén magába foglalja a feladott poggyász (30 kg) árát is. Nem hiányozhat a sorból a világ szinte minden tájára közlekedő légitársaság, a Turkish Airlines sem, amely híres török vendégszeretetéről. A légitársaság Budapestről, Bécsből, Prágából és Kassáról indít járatokat Balira. Akár 2 kézipoggyászt (23 kg-ig) is felvihetsz a gép fedélzetére.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók a Maldív-szigetekről

Vízum a Maldív-szigetekre

Az útlevelednek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, s tartalmaznia kell az MRZ kódot a gépi leolvasáshoz, emellett a visszaútra szóló repülőjegy és szállásfoglalás bemutatása is feltétel. A gyerekeknek saját útlevéllel kell rendelkezniük. A szigetekre való belépéshez szükség van vízumra is.

A törvény előírja, hogy minden utas 25 dollár reptér-fejlesztési hozzájárulási díjat köteles fizetni – készpénzzel vagy kártyával – a repülőtéren a kiutazáskor. A fizetést követően két szelvényt kapsz, az egyiket megtarthatod, a másikat viszont csatolnod kell a repjegyedhez. Egyes légitársaságok esetében a repülőjegy ára magába foglalja az említett díjat is. A vállalkozók és az újságírók ún. Business vízumot kérvényezhetnek, amely 90 napos tartózkodásra jogosítja fel őket. A sportolók és az önkéntesek ún. Special kategóriájú vízumot kapnak.

• Turista vízum – ingyenes (30 napig), 750 maldív rúfia (90 napig)

• Business és speciális vízum – 750 maldív rúfia (90 napig)

A Maldív-szigetek időjárása

A Maldív-szigetek egész évben tárt karokkal várják a látogatókat. A szigeten két évszak váltakozik – a száraz és az esős évszak, a hőmérséklet azonban egész évben 30-32 °C körül mozog, éjszaka sem csökken 24-27 °C alá. A tenger vizének átlaghőmérséklete kellemes 28 °C. A levegő páratartalma magas.

Mikor érdemes a szigetekre látogatni? A száraz időszak november végétől kezdődik, az északkeleti monszun áramlásának idején, ami szárazsággal és sok napfénnyel jár. Ez az időszak április elejéig tart. A legjobb télen utazni, amikor idehaza zord az időjárás, azaz decembertől áprilisig. A hőmérséklet ilyenkor 25 °C fölött jár, és legalább 8 órán át világos van.

Ritka a változó időjárás, főként monszuneső formájában jelentkezik. Ez az időszak áprilistól decemberig tart, de ez ne tántorítson el. A záporok rövidek, ám intenzívek, s a nagy hőség idején frissítően hatnak. A legtöbb csapadék májustól októberig várható. A Maldív-szigetek az egyenlítő mentén terülnek el, így egész évben trópusi az éghajlat és napsütéses az idő.

A Maldív-szigetek árai

Nem kell a pénzváltás miatt aggódnod. Az országban (főként a piacokon) a helyi valuta – maldív rúfia – mellett amerikai dollárral is lehet fizetni, egyes üdülőhelyeken pedig az eurót, a fontot és a külföldi bankkártyát is elfogadják. Az ország nagy részén találhatsz pénzautomatát is, a készpénzfelvétel során kezelési díjat számolnak fel. A kártyás fizetés a szállodákban és az éttermekben is lehetséges.

A bankok általában vasárnaptól csütörtökig nyitva tartanak (a hétvége péntekre és szombatra esik), 7:30 és 17:00 között.

Olcsó szállást keresel a szigeteken? A Pelikán számos üdülőhellyel és utazási irodával együttműködik, ennek köszönhetően a Pelikán oldalán ellenőrizheted az üdülőhelyek aktuális kínálatát. Az utazási csomag magába foglalja a repülőjegy, a szálloda, az all inclusive szolgáltatások és a repülőtéri transzfer árát is.

Védőoltások a Maldív-szigetekre való utazás előtt

Ha a Maldív-szigetekre utazol, nincs szükség védőoltások beadására. Fontos azonban megjegyezni, hogy az országban nagyon alacsony színvonalú az egészségügyi ellátás, és komolyabb orvosi beavatkozásokat nem végeznek. Az orvosi ellátás ára rendkívül magas, ezért érdemes egészségügyi biztosítást kötnöd az utazás előtt.

Hány óra van a Maldív-szigeteken?

A szigeteken +4 óra az eltérés a közép-európai időtől a téli időszámítás idején, és +3 óra a nyári időszámítás alatt.

Maldív-szigetek látnivalói

10 érdekesség a Maldív-szigetekről

1
Pontosan 1192 sziget tartozik a szigetcsoporthoz. Az érdekesség, hogy közülük mindössze kétszáz sziget lakott
2
A Maldív-szigeteki kormány különleges alapot nyitott az új földterületek eladásából befolyó összegnek. A pénzből azokat az embereket támogatnák, akiket a tenger megfosztott otthonuktól
3
A Maldív-szigeteken került sor az államfők első, tengerszint alatti találkozójára, amelynek célja az volt, hogy rávilágítsanak a globális felmelegedés problémáira, amelyek nemcsak az országot, de az egész világot fenyegetik
4
A szigetek lassan a tenger alá süllyednek. Egyelőre nem tudni, ez mikor következik be, de néhány tíz éven belül valós problémává válhat. Annyi sejthető, hogy a tengerszint egy méterrel való megemelkedési és végzetes következménnyel járhat
5
A Maldív-szigetek iszlám állam, és számos strandon tilos a bikini viselése. A szállodák területe kivételt képez.
6
A szigeten két évszak váltakozik – a száraz és az esős évszak, a hőmérséklet azonban egész évben 30-32 °C körül mozog, éjszaka sem csökken 24-27 °C alá
7
A maldív-szigeteki üdülés a világ legbiztonságosabb kirándulásai közé tartozik. A fővárosi zavargások esetében is biztonságban lesz az üdülőközpontok területén
8
Szigorúan tilos az alkohol be- és kihozatala, ezért gondolja át, ha szeretne magával hozni egy üveg minőségi whiskyt
9
Az üdülőhelyek kénytelenek a tengervízből ivóvizet előállítani. Bár ez a folyamat rendkívül igényes és drága, még mindig olcsóbb, mint a messzi szárazföldről beszállítani a vizet
10
A hétvége szombat-vasárnap helyett péntekre és szombatra esik
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? (Nincs értékelve)