Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Izrael

Akciós repülőjegyek Izraelbe

Érdekességek: Izrael

Izrael egy nagy múltú, gazdag kultúrájú, sok vallású ország. Igaz kisebb országnak számít, de nagy területét alkotó sivatagjaitól eláll az ember lélegzete. Egy szép, változatos ország, és szinte hihetetlen, milyen gyakran tud változni egy ilyen kis területen.

Húszezer négyzetkilométeren terül el, és az évszázadok során különböző birodalmak hódították meg, melyek mindegyike jelentős nyomokat hagyott maga után. Csak Izraelben van lehetőség egy helyen látni a nabateuszi erődítményeket, izraeli városokat, bizánci templomokat, római amfiteátrumokat, keresztes várakat és mecseteket.

Mindezek mellett lehetőségünk nyílik megtapasztalni a Holt-tenger vizének gyógyító hatását, megcsodálni a szép földközi-tengeri strandokat, hegyeket, tavakat és végül a nagy mennyiségű sivatagot is. Nyáron Izrael az utazókat luxus üdülőhelyeivel, télen síelési lehetőségeivel vonzza.

Olcsó repülőjegyeket Izraelbe könnyedén találni. A városok, mint Tel Aviv, Jeruzsálem vagy Eilat kedvező áron érhetők el a fapados légitársaságoknak hála, mint amilyen a Ryanair vagy a Wizz Air. Akciós áron nem kizárt, hogy a klasszikus légitársaságok, mint az Austrian Airlines vagy az izraeli El Al járataira is sikerül foglalnunk.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Izraelben

Tel Aviv

Üdvözöljük Tel Avivban, a mindig élő városban! Legyen strandoló vagy bulizó típus, Tel Avivban garantáltan megtalálja mindenki a magának valót. A város büszke a múltjára, és egy lépéssel előbbre van a jövőben. Mindegy, hogy hétvégi kiruccanást tervez az ember ide, vagy egy hetet szeretne eltölteni. A kedves helyi lakosoknak hála biztosan kifejezetten otthonosan érzi itt magát az utazó. Tel Aviv nevét a héber nyelvből "tavaszi dombnak" lehetne lefordítani.

Tel Aviv nem tucatváros. Merjük állítani, hogy Izrael egy a világ legjobb úti céljai közül. Itt mindent megtalálni. Tengert, egzotikus helyeket, napsütést, boltokat és történelmet. Tízből tíz pontot kap az építészet, kultúra, csodás strandok és az éjjeli élet kedvelőitől is.

Olcsó repülőjegyeket Tel Avivba Budapestről és Bécsből is lehet találni. Közvetlen járatokat biztosít a Wizz Air, Austrian Airlines, El Al és Smartwings légitársaság is. A repülőút megközelítőleg 3 órás.

Jeruzsálem

Zsinagógák, templomok és mecsetek alkotják a város képének legkiemelkedőbb elemeit. A "Szent városként" is nevezettt Jeruzsálem fontos vallási központja a zsidó, keresztény és az iszlám vallások hívőinek az egész világról, és egyben a kultúrák kereszteződése is.

Több mint háromezer éves múltjával, Izrael legnagyobb városa egy egyedülálló úti cél. Mégis rendkívül sokszínű. Ami például az éghajlatot jelenti, télen itt, Izraelben csak három órára a tel avivi strandtól, egy északi síközpontban találkozhatunk a Mount Hermon behavazott csúcsaival.

A zsidók és az arabok ezen a helyen évek óta élnek, együtt, ma sincs ez másképp. Az egész világról ide csoportosuló zsidók, Etiópiától Jemenen át Lengyelországig, alkotják a többséget. Az arab muszlimok és keresztények így a lakosság fennmaradó húsz százalékát teszik ki. Látogassa meg Ön is Jeruzsálemet, a kultúra és a sokszínűség központját.

Olcsó repülőjegyeket Jeruzsálembe Budapestől és Bécsből is foglalhatnak. Közvetlen járatot a Wizz Air és az Austrian Airlines működtet. Budapestről és Prágából továbbá az El Al és a Smartwings is repül.

Eilat (Ovda)

Eilat Jordánia és Izrael határán található. Mivel Izrael nem nagy ország, szinte minden részéből könnyen eljuthatunk Eilatba. A tengerpar mellett, ha egy kis történelemre vágyik az ember, Jeruzsálem; ha pedig ultramodern nagyvárosi életre, akkor pedig Tel Aviv várja pár órányira. És ha Izrael nem volna elég, Jordánia tényleg csak egy ugrás. Öt kilométer Eilattól. Ha már itt jár az ember, kár volna kihagyni Petrát, a leghíresebb sziklavárost a világon.

Az izraeli Eilat városába közlekedő járatok évek óta kelendőek, gyakran foglalják az utazók. Eilat olyan mint Miami. Csak a Közel-Keleten.

A repülőtérről Eilatba autóbusszal juthatunk kb 5 euróért. Az út nem egész egy órát vesz igénybe. Eilat város egy klasszikus turistaparadicsom, nagy strandokkal, szállodákkal, éttermekkel és boltokkal. Ha csak gy rövid kiruccanást tervezünk, és főleg Eilat partjain kívánunk strandolni, az autóbusz a megoldás. Az egged.co.il oldalon megtalálható minden indulási idő és összeköttetés, online jegy vásárlásának a lehetőségével. Ha viszont az ilyen fajta pihenős nyaralás nem a mi kenyerünk - kölcsönözhetünk autót is Izrael körbeutazásához.

Hasznos infók Izraelről

Milyen időjárás jellemzi Izraelt?

Izrael éghajlata többnyire száraz, évente kevés összcsapadékkal. A nyarak nagyon szárazak és melegek, ezeket hideg és csapadékos telek váltják fel. Izrael hegyvidékére a hideg és szeles időjárás jellemző, gyakran takarja hófedő. A legmagasabb nyári hőmérsékletek egészen a már-már kellemetlen 40 fokig is felugranak. A leghidegebb hónap a január 5 – 12ºC körül.

Szükséges-e vízum Izraelbe?

Vízum beszerzése nem szükséges, turisták részére 3 hónapos beutazásra szóló vízummentesség van érvényben.

Izraelbe útlevélre mindenképpen szükséges lesz, a kiutazás napjától számítva még további hathónapnyi érvényességgel.

Rongált, például az oldalak rögzítése mentén sérülést, leváló lapokat tartalmazó útlevél bemutatása a beléptetés megtagadását eredményezheti.

Milyen árakkal számoljunk Izraelben?

Izrael hivatalos pénzneme az Izraeli új sékel. Néhány szállodában vagy boltban lehet fizetni amerikai dollárral is, esetleg európai kiadású bankkártyakkal is. Pénzt javasoljuk bankban vagy hivatalos pénzváltókban váltani. A városokban jellemzően találni ATM-eket, ahol készpénzt is felvehetünk.

A gyümölcs és zöldség ára körülbelül a mi árainkkal azonos, viszont a többi élelmiszer ára Izraelben általánosságban jóval magasabb mint nálunk.

A szállások árai Izraelben nekünk sokszor kedvezőnek tűnhet. Hotelszobát már napi 5000 Ft/ éj áron is foglalhatunk. A városokban, mint Tel Aviv, Jeruzsálem vagy Eilat világhírű szuper luxus szállodákat is találni, de egyszerű és olcsó apartmanokat is. Az árakat könnyedén összehasonlíthatják a Pelikán oldalán.

Ha az autókölcsönzés is az útiterv része lehet, javasoljuk az autót lefoglalni a Pelikán oldalán, és a repülőtérre való érkezés után a repülőtéren átvenni azt és egyből útnak indulni.

Mennyi a pontos idő Izraelben?

Az Izrael és Magyarország közti időeltolódás + 1 óra.

Szükséges-e valamilyen védőoltás Izraelbe?

Izraelbe semmilyen különleges védőoltás sem szükséges. Elegendő, ha a Magyarországon kötelező oltásokkal rendelkezünk.

Repülési statisztikák Izraelben

  • Nem szereted az átszállásokat? Debrecen, Bécs, Katowice városokból közvetlen járattal repülhetsz Izraelbe.

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Izraelbe mindössze 50,00 € volt?

  • Ha Izraelbe utazol, érdemes ellátogatnod Tel Aviv, Ovda, Elat, Jeruzálem, Yotvata városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 2 nemzetközi repülőtér található.

  • Ryanair, Wizz Air. légitársaságok kínálnak leggyakrabban repülőjegyeket Izraelbe.

Látnivalók Izraelben és Izrael közelében

10 érdekesség Izraelről

1
Izraelnek 137 strandja van mintegy 273 km hosszú tengerpart-szakaszon.
2
A hétvége Izraelben csütörtök este kezdődik.
3
Az izraeli jogászok 44%-a nő.
4
Az ország területének 60%-át sivatag takarja.
5
Egy nap leforgása alatt autóval bejárva Izraelt összesen 4 tengerben is megfürödhetünk.
6
Izraelben a legmagasabb az egy lakosra jutó múzeumok száma.
7
Jeruzsálem egy a világ legöregebb helyei közül, ahol szabadon vallják mindhárom monoteista vallást – a zsidó, a keresztény és az iszlám vallást.
8
Izraelben a legmagasabb a termékenységi arány a fejlett országok közül - 3 gyermek jut 1 nőre.
9
A Holt-tenger az egyik legmélyebben elhelyezkedő szárazföldi pont a világon.
10
Ez az egyetlen európai stílusú demokrácia a Közel-Keleten.
Hasznosnak találta az információkat az oldalon? Hasznosnak találta az információkat az oldalon?