Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Fregate

Akciós repülőjegyek Fregate-szigetre

Érdekességek: Fregate-sziget

A turizmus szempontjából érintetlen sziget 3 km2-en terül el. A csodás, homokos part és a trópusi dzsungel mellett Fregate az értékes növény- és állatvilágáról ismert, beleértve az óriás teknősöket is.

A sziget Mahétól keletre fekszik, körülbelül 2 óra hajóval vagy 20 perc helikopterrel. A sziget körül húzódó korallzátonynak hála Fregate a Seychelle-szigetek legelzártabb gránitszigete. A 17. században fekvésének és áthatolhatatlan növényzetének köszönhetően tökéletes rejtekhelyet nyújtott a kalózok számára. Napjainkban a Seychelle-szigetek ékköveként tartják számon a semmihez nem hasonlítható Fregate-ot.

Sem szavakkal, sem képekkel nem lehet leírni. Ezt át kell élni! Fregat hét, lenyűgöző partja a világ legszebbjei közé tartozik. Egész évben kedvező az időjárás a strandolásra, a búvárkodásra, a mélytengeri merülésre, és más vízi sportokra, amelyek széles választéka csak önre vár.

A legolcsóbban Budapestről, Bécsből, Prágából és Kassáról repülhet a szigetekre. Hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, egy vagy két átszállással azonban kényelmesen utazhat a Qatar Airways, a Turkish Airlines, az Ethiopian, az Emirates vagy az Austrian Airlines légitársaságokkal. A járatok többnyire a fő szigetre, Mahéra érkeznek.

RÉSZLETEK KEVESEBB

Hasznos infók a Seychelle-szigetekről

Vízum a Seychelle-szigetekre

A szigetekre való belépéskor szüksége van útlevélre, retúr repülőjegyre, a szállást igazoló papírokra, illetve legalább elegendő készpénzre, 150 amerikai dollárra per fő egy napra. Ha fél éven belül nem tölt 90 napnál többet a szigeteken, nincs szüksége vízumra.

A Seychelle-szigetek időjárása

A Seychelle-szigetek a trópusi éghajlati övben fekszenek. Az esőerdőknek köszönhetően az éghajlat kiegyensúlyozott, párás, napközben a hőmérséklet 24–30 °C között mozog egész évben. A leghűvösebb hónapok a július és az augusztus.

Májustól novemberig a legkellemesebb az időjárás, amikor kellemes, délnyugati szél fúj. A legnagyobb forróság a decembertől április tartó időszakra jellemző, amely márciusban éri el csúcspontját. A hőmérséklet azonban ritkán emelkedik 31 °C fölé.

A Seychelle-szigetek árai

A szigeteken használatos pénznem a seychelle-i rúpia (SCR).

Szállást keres a Seychelle-szigeteken? Nehéz választani az óriási kínálatból. A szállodák árait ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol szállást is foglalhat. Ne számoljon a bankautomatákkal, ugyanis csak a fővárosban, esetenként a néhány másik városban fordulnak elő. Kártyával csak a legnagyobb szupermarketekben lehet fizetni, ezért ajánlatos már a repülőtéren beváltania a pénzét.

Ha autóval szeretné bejárni a szigetet, érdemes a repülőtéren kölcsönözni. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást.

Védőoltások beadása a Seychelle-szigetekre való utazás előtt

Ha a Seychelle-szigetekre utazik, nincs szüksége védőoltásokra. Ha olyan országból érkezik, ahol előfordul a sárgaláz, kérhetik, hogy mutasson fel igazolást arról, hogy megkapta a szükséges védőoltást.

Hány óra van a Seychelle-szigeteken?

5 óra az időeltérés a Seychelle-szigetek és Magyarország között.

Repülési érdekességek Fregate-szigeten

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy a városban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni a Seychelle-szigeteken?

10 érdekesség a Seychelle-szigetekről

1
A Seychelle-szigetek 115 kisebb-nagyobb szigetből állnak. A fő sziget Mahé, melynek fővárosa Victoria
2
1903-ig Mauríciusról kormányozták a Seychelle-szigeteket
3
Habár a szigeten a világ szinte minden rassza és kultúrája megfordul, mégis a római-katolikus vallás az uralkodó. A lakosok 87%-a keresztény
4
A Seychelle-szigetek a világ legősibb helyei közé tartoznak. Az óceánok közepén álló, elhagyatott szigetek állítólag a világ legrégebbi helyei
5
A világ legnagyobb magja az itt termő Lodoicea Maldivica pálmából származik, emellett néhány virágfajta is kizárólag ezeken a szigeteken nő
6
Praslin szigetén nő egy értékes pálmafaj, amely kizárólag ezen a szigeten lelhető fel. Ezen a fán teremnek a világ legnagyobb kókuszdiói, amelyek kb. 30 kilogrammosak, és akár 51 centiméteresre is megnőnek
7
A szigetek lakosságát a rabszolgák utódai, kínaiak, britek és más nemzetek alkotják
8
A franciák a francia politikus és pénzügyminiszter, Jeane Moreau de Sechelles után nevezték el a szigeteket
9
A Seychelle-szigetek különlegessége, hogy a helyi gazdaság alapja a luxus turizmus, illetve az üzletemberek bejövetele, akik a helyi törvényeknek és az alacsony adóknak köszönhetően itt alapítanak céget
10
A világ legnagyobb teknősbékája, Esmeralda 304 kilogrammos és a Bird-szigeten él
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?