Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Ausztria

Akciós repülőjegyek Ausztriába

Érdekességek: Ausztria

Csodálatos ország, amely mindössze egy karnyújtásnyira van tőlünk. Ez Ausztria. Az ország háromnegyed részét az Alpok hegység borítja, ennek köszönhetően Ausztria kivételesen népszerű üdülőhely a turisták körében – legyen szó téli síkirándulásról az Alpokban, wellnessről, vagy nyári túrázásról, esetleg kerékpározásról.

Az említett tevékenységek mellett Bécs, Salzbrug vagy Hallstatt városok is egész évben látogatásra csábítanak. Nem véletlen, hogy Bécs évek óta sorozatban nyeri el „a világ legélhetőbb városa” címet. Az egész világ csodájára jár lenyűgöző építészetének, de a zenei történelme is említésre méltó. A császári város hajdanán mágnesként vonzotta a zeneszerzőket. Ugorj át egy finom Wiener schnitzelre vagy egy szelet mennyei Sacher tortára!

Ha Ausztriába utazol, nem kell repülőre ülnöd, akár autóval, vonattal, sőt, kerékpárral is eljuthatsz az országba. A kiváló síközpontok és a turistalátványosságok mindössze néhány órányi útra vannak tőled.

RÉSZLETEK KEVESEBB

TOP városok Ausztriában

Bécs

Ausztria fővárosa Magyarország határától nem messze helyezkedik el, Sopron és a szlovák főváros, Pozsony közelében. Bécs az első helyet foglalta el a legélhetőbb városok rangsoráján, már ezért is kár lenne kihagyni az úti céljainkból. Mindenképpen látogassunk el a bécsi állatkertbe, a hatalmas schönbrunni kastélyba, és tegyünk egy sétát a történelmi városközpontban.

Hasznos infók Ausztriáról

Úti okmányok Ausztriába

Ausztria az Európai Unió tagállama, ezért elég, ha érvényes a személyi igazolványod vagy az útleveled.

Az ausztriai időjárás

Ausztria egész évben tökéletes úti cél. Nyaranta a hőmérséklet 20 °C körül mozog, de akár 35 °C fölé is emelkedhet. Télen -15 °C alá is zuhanhat a hőmérséklet, de átlagosan -4 °C van. A hegyekben erős havazásra is lehet számítani. A legcsapadékosabb hónapok a május és a június.

Az ausztriai árak

Az országban használatos pénznem az euró, bármelyik hazai vagy helyi pénzváltóban beválthatod a forintot.

Szállodát keresel Ausztriában? A szállások árát ellenőrizheted a Pelikán oldalán, ahol a foglalást is elintézheted. Az országban számos szálláslehetőség adott. Válogathatsz az 1–5 csillagos szállodák, a szerényebb, a népszerű gasthof, azaz vendégszállók közül, de Ausztriában közkedveltek a privát szállások, amelyeket Zimmer frei vagy Fremdenzimmer, azaz „Kiadó szoba” vagy „Vendégszoba”-ként hirdetnek.

Az üdülőközpontokban magasabbak az árak, főként a nyári és a téli turistaidényben. A nagyvárosokban jóval magasabbak az árak a nagyvásárok, kiállítások és fesztiválok idején. Ausztriában az elsőosztályú, luxus butikoktól kezdve a legolcsóbb boltokig mindent megtalálsz.

Akár autóval is bejárhatod Ausztriát. A turisták szívesen közlekednek négy keréken az országban. Ha autózni szeretnél, foglalj és bérelj autót a Pelikán oldalán.

Mennyi az idő Ausztriában?

Ausztria ugyanabban az időzónában fekszik, mint Magyarország.

Repülési statisztikák Ausztriában

  • Tudtad, hogy ezen a héten a legolcsóbb repülőjegy ára Ausztriába mindössze 34,00 € volt?

  • Ha Ausztriába utazol, érdemes ellátogatnod Bécs, Salzburg, Innsbruck, Graz, Linz városaiba is.

  • Szereted a statisztikákat? Akkor érdekelni fog, hogy az országban összesen 0 nemzetközi repülőtér található.

Mit érdemes megnézni Ausztriában?

10 érdekesség Ausztriáról

1
Ausztria teljes lakosságának negyede a fővárosban, Bécsben él
2
Az osztrák zászló a 12. századból származik
3
Ausztria kivételesen hegyvidéki jellegű ország. Területének kétharmada több mint 500 méter tengerszint feletti magasságban fekszik
4
A bécsi temetőben több mint 2,5 millió embert helyeztek örök nyugalomra, ami több mint a főváros lakosságának jelenlegi száma
5
Ausztriából származik a varrógép, a bécsi keringő, de a PEZ gyümölcs ízű cukorka is
6
Az Alpokban több mint 240 hegycsúcs található, 3000 méter tengerszint feletti magasságban
7
Ausztria fővárosa, Bécs évről évre elnyeri a világ legélhetőbb városa címet
8
Az osztrákok imádják a bálokat, évente több mint 300 bál kerül megrendezésre az országban
9
A bécsi állatkert a világ legrégibb állatkertje
10
A Habsburg kincsek közé tartozik a világ legnagyobb smaragdja
Hasznosnak találta az információkat az oldalon?