Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Rarotonga

Akciós repülőjegyek

Rarotonga

A szigetet időszámításunk szerint 1000 körül fedezték fel Tahiti lakosai, amikor új hazát kerestek. Csodás lagúnákat, fehér homokos partokat és egzotikus növény- és állatvilágot találtak a szigeten. Éppen a rarotongai természet az, ami elsőként megragadja a látogatót. meglehet, hogy életed legszebb nyaralását töltöd majd a szigeten.

A Cook-szigetek fővárosa, Avarua inkább falu, mint város, a Rarotonga-szigeten található. Rarotonga a fő sziget, ahol a szigetcsoport lakosainak többsége él, lenyűgöző strandokkal és trópusi paradicsomot idéző tájjal várja a látogatókat. Aitutaki pedig állítólag a legszebb sziget a Csendes-óceán déli részén.

Olcsó repülőjegyet keresel a Cook-szigetekre? Nem lesz könnyű dolgod. Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhetsz a szigetekre, de népszerűek a távolabbi átszállóhelyek is, mint például London. Egyesek számára a repülőjegy ára a mérvadó, másoknak a kényelem, a fedélzeti kiszolgálás, illetve a járatok indulásának és érkezésének ideje a fontos.

Hazánkból nem indul közvetlen járat a Cook-szigetekre, ugyanakkor egy átszállással kényelmesen utazhatsz Bécsből az Austrian Airlines és az Air New Zealand légitársasággal. Általában két átszállással és az új-zélandi belföldi járatok igénybevételével repülhetsz a szigetre, méghozzá a SWISS, a Lufthansa, a Turkish Airlines vagy a Singapore Airlines társaságokkal.

RÉSZLETEK Show less

Hasznos infók a Cook-szigetekről

Vízum a Cook-szigetekre

Ha 31 napnál nem szándékozol több időt tölteni a Cook-szigeteken, akkor nincs szükséged vízumra. Elég, ha a hazautazásodtól számított 6 hónapig még érvényes az útleveled.

A Cook-szigetek időjárása

A Cook-szigeteken egész évben trópusi az éghajlat. Az egyedül télen számíthatsz több csapadékra, amikor hazánkban fagyos az idő.

A Cook-szigetek árai

A Cook-szigeteken használatos pénznem az új-zélandi dollár (NZD). Az Új-Zélandon való átszálláskor gond nélkül beválthatod a pénzedet.

Jó szállodát keresel a Cook-szigeteken? Vagy inkább apartmant bérelnél? A Pelikán oldalán megtekintheted több szálloda és üdülőhely aktuális kínálatát. A szigeteken van elég szálláshely, még az utolsó pillanatban is akad szabad hely.

Ami a szállodák elhelyezkedését illeti, az egyes szigetek méretét tekintve teljesen mindegy, hol találsz szállást. A szálloda gondoskodik arról, hogy eljuss a szálláshelyedre.

Védőoltások a Cook-szigetekre való utazás előtt

Nincs szükséged védőoltásokra, ha a Cook-szigetekre utazol.

Hány óra van a Cook-szigeteken?

Kilenc óra az eltérés a Cook-szigetek és Magyarország ideje közt.

Mit érdemes megnézni a Cook-szigeteken?

10 érdekesség a Cook-szigetekről

1
A Cook-szigetek nem független állam, nem tagja az ENSZ-nek sem. A Cook-szigetek lakosai új-zélandi állampolgárok
2
A Cook-szigetek az időszámításunk szerint 6. századig lakatlanok voltak. A Tahitiről érkező lakosok telepedtek itt le
3
A szigeteken használatos fő nyelvek az angol és a maori, de néhány helyi nyelvet és dialektust is beszélnek itt
4
A szigetcsoport zászlaja egyértelműen utal történelmére, hiszen a brit lobogó is jelen van rajta
5
A Cook-szigetek népessége kicsi, mégis a leggyorsabban növekvő populációk közé tartozik
6
A szigetcsoport 15 szigetből áll, s 2,2 millió négyzetkilométer vízfelületet foglal el, szárazföldi területe ellenben csak 240 km2
7
Az 1820-as orosz térképek szerint a szigetcsoport a híres brit Cook kapitányról kapta nevét
8
A szigetcsoport zászlaja egyértelműen utal történelmére, hiszen a brit lobogó is jelen van rajta
9
A spanyol hajók a 16. század környékén jutottak el a Cook-szigetekre, ugyanakkor nem mutattak érdeklődést a szigetek iránt. James Cook kapitány, akiről a szigetcsoport a nevét kapta, a 18. század végén hajózott a szigetekre
10
A Cook-szigetek keresztény állam
Hasznos ez a cikk? (Nincs értékelve)

Miért válassza a Pelikánt