Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Oszaka

Akciós repülőjegyek

Oszaka

Ha Tokió a japán gasztronómia Mekkája, akkor Oszaka maga a Paradicsom. A kuidaore szó garantáltan a mantrájává válik oszakai látogatása során, ugyanis annyit tesz: Enni kifulladásig. Ez Japán harmadik legnagyobb városának mottója is.

Oszaka egyedülálló épületeivel, élettel teli bevásárlóközpontjaival és a nyüzsgő éjszakai élettel varázsolja el látogatóit. Éjszaka megtelnek az utcák szórakozásra és kiváló ételekre vágyó emberekkel. Oszaka központja két fő negyedből áll, amelyek hemzsegnek a szállodáktól, éttermektől és a bevásárlóközpontoktól.

Bár Oszaka nem annyira ismert, mint Tokió, mégis Ázsia leglátogatottabb városai közé tartozik. A magyarok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A legolcsóbban Budapestről, Bécsből vagy Prágából repülhet Tokióba. Közvetlen járat ugyan nem indul hazánkból, az Emirates, a Lufthansa, az ANA, a Qatar Airways, az Air China, az EVA Air vagy a Korean Air légitársaságokkal azonban kényelmesen utazhat Kansai (KIX) repülőtérre.

A repülőút megközelítőleg 15 óra hosszú. Kansai repülőtér egy mesterséges szigeten fekszik, 5 kilométerre Oszakától. Évente mintegy 160 ezer járat halad keresztül rajta, emellett itt található az ANA és a Japan Airlines légitársaságok központja. A Skytrax társaság ügyfelei főként a modern építészeti elemeket, a személyzet segítőkészségét és a repülőtér berendezését értékelték.

RÉSZLETEK Show less

Hasznos infók Oszakáról

Vízum Japánba

Az útlevélnek a tervezett utazás végéig érvényesnek kell lennie. 90 napig vízummentesen tartózkodhat az ország területén.

A japáni időjárás

Japán éghajlatát befolyásolják a monszunok. Az ország északi részén hideg, a közepén mérsékelt, a déli részén pedig szubtrópusi az éghajlat. Télen a hőmérséklet -9 °C és 16 °C között mozog, nyáron pedig 20–28 °C között. Nyáron nagy esőzések várhatóak, amelyek augusztusban monszunokká alakulnak.

Tokióban az évi csapadékmennyiség körülbelül 1 405 mm. A legcsapadékosabb hónap a május, 185 mm csapadékkal, a legszárazabb hónap pedig a január, 45 mm csapadékkal.

A japáni árak

A Japánban használatos pénznem a jen. Főként készpénzzel lehet fizetni. Vigyázat, a külföldi bankkártyák használata korlátozott, gyakran problémába ütközik a használatuk.

A postán, a 7-eleven boltokban, a Citi Bankban és a HSBC-ben elhelyezett ATM-ek elfogadják a külföldi kártyát is. A postán és a bankokban este 9-ig hozzáférhetőek az automaták, a 7-eleven üzleteiben és egyes bevásárlóközpontokban azonban 24 órán keresztül hozzáférhetőek. Többnyire csak a bankokban lehet pénzt beváltani.

Szállást keres Japánban? Nehéz választani az óriási kínálatból. A szállodák árát ellenőrizheti a Pelikán oldalán, ahol egyúttal szállást is foglalhat.

Ha kocsival szeretné bejárni az országot, érdemes a repülőtéren autót kölcsönöznie. A Pelikán oldalán elintézheti a foglalást is.

Védőoltások a japáni utazás előtt

Védőoltások beadása csak abban az esetben ajánlott, ha hosszabb időt tölt az ország azon területein, ahol nagy a járványos agyhártyagyulladás előfordulási esélye.

Hány óra van Japánban?

Japán és Magyarország ideje között 7 óra eltérés van.

Oszaka látnivalói

10 érdekesség Japánról

1
A legtöbb japán utcának nincs neve
2
A legnagyobb Japánon kívüli japán közösség Brazíliában él
3
A japán vonatok a legpontosabbak a világon. Átlagosan mindössze 18 másodpercet késnek
4
Japánban illetlenség borravalót adni a pincéreknek
5
Az örökbefogadások 98%-ában felnőtt férfiakat adoptálnak. Abból a célból, hogy a vállalat a családban maradjon
6
Legalább húszféleképpen lehet japánul bocsánatot kérni
7
Japánban egy épületen keresztül halad az autópálya
8
A 20-44 év körüli japán férfiak halálozásának leggyakoribb oka az öngyilkosság. Annak ellenére, hogy a japánok magasabb életkort érnek meg más nemzeteknél
9
A termálparkok és a nyilvános fürdőhelyek többsége nem engedélyezi a tetovált emberek számára a belépést
10
Japánban engedélyezett a munkahelyen aludni
Hasznos ez a cikk?

Miért válassza a Pelikánt