Skip to main content

Olcsó repülőjegyek Velence

Akciós repülőjegyek

Velence

Velence a világ egyik legromantikusabb városa. Az ódon épületek között kecses gondolák szelik a csatornák vizét. A legideálisabb májusban vagy kora ősszel ellátogatni ide. Ha mégis nyáron szeretne Velencébe utazni, számolnia kell a nagy hőséggel és a turistaáradattal.

Szeretne elmerülni Velencében? Együtt lélegezni, együtt lüktetni a várossal? A kora reggeli vagy a délelőtti, esetleg az esti órákban érezheti át a legjobban az úszó város hangulatát.

A kis olasz város rendkívül közkedvelt a magyarok körében. A legolcsóbban Budapestről és Bécsből repülhet Velencébe. Az Austrian Airlines napi rendszerességgel indít közvetlen járatot ide. Ha spórolni szeretne a repülőjegy árán, akkor Budapestről repüljön a Ryanair légitársasággal. Ezek a járatok Treviso repülőtérre érkeznek, nem pedig Velencébe, ugyanakkor egész évben kedvező áron válthat rájuk jegyet. Hasonlóan jó áron utazhat a SWISS Airlines, az Adria Airlines, illetve a Lufthansa légitársaságokkal is.

TOVÁBB Show less

Hasznos infók Velencéről

Úti okmányok Olaszországba

Ha 90 napnál nem szándékozol többet tartózkodni az országban, akkor elég, ha érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazol.

A velencei időjárás

Velencében hosszú, száraz nyarak és mérsékelt telek váltakoznak. Az év legmelegebb hava az augusztus, 25 °C-os átlaghőmérséklettel, ami napközben elérheti a 30 °C-ot is. A leghidegebb hónap a január, 10 °C-os átlaghőmérséklettel.

Mikor érdemes Velencébe utazni? Egész évben élvezheti a várost, de ha strandolni szeretne, inkább nyáron repüljön. A tenger hőmérséklete ilyenkor 20–24 °C körül mozog. A turistaidény májusban veszi kezdetét a szigeten, és októberig tart.

A velencei árak

Az olasz nemzeti valuta az euró. Bármelyik reptéren, magyarországi pénzváltóban, de akár Velencében is beválthatja a forintot.

Szállást keres Velencében? Ha nem beszél olaszul, problémás lehet a keresés. Éppen ezért jobban teszi, ha előre foglal szállást. Ezt megteheti a Pelikán oldalán, ahol összevetheti a szállodák árait is.

Szeretné bejárni az egész szigetet? A legjobb, ha autóval indul útnak. A reptéren bérelhet autót, de a foglalást elintézheti a Pelikán oldalán is.

Szívesen elmerülne Velencében? A kora reggeli vagy a délelőtti, esetleg az esti órákban érezheti át a legjobban az úszó város hangulatát, lüktetését.

A városban való közlekedéshez megéri egy- vagy többnapos hajóbérletet váltania. Amellett, hogy a hajózás a városi közlekedés legkényelmesebb módja, a hajóról varázslatos kilátás nyílik a szomszédos szigetekre és a csatornák felé néző palotákra. Nem beszélve arról, milyen romantikus a velencei csatornák vizén ringatózni. Megfizethetetlen élmény!

Hány óra van Velencében?

Velence ugyanabban az időzónában terül el, mint Magyarország.

Látnivalók Velencében

10 érdekesség Olaszországról

1
Naponta körülbelül 3000 euró (kb. 930 000) gyűlik össze a világhírű római Trevi szökőkútban, amit a nap végén összeszednek, és jótékony célra fordítanak.
2
Pinocchio története először az olaszországi lapokban jelent meg.
3
Olaszország világelső a borpiacon. Még Franciaországot is megelőzi!
4
A világ első pizzáját Nápolyban sütötték 1860-ban.
5
Olaszország a világ negyedik leglátogatottabb országa.
6
Olaszországban található Európa három működő tűzhányója – az Etna, a Stromboli és a Vezúv.
7
Olaszország (Italia) neve a görög Italos szóból származik.
8
Olaszország mindössze 153 éve ország.
9
A tésztafélék készítése Olaszországban az i. e. 4. századig nyúlik vissza.
10
Az olaszok évente 14 billió csésze kávét isznak meg, tehát fejenként 3,7 kg kávét fogyasztanak el egy évben.